12ae8f6.jpg

Tridion maakt verborgen kosten content management inzichtelijk

Amsterdam, 19 augustus 2002 Tridion, leverancier van content management-software (CMS), biedt bedrijven de mogelijkheid om snel en direct online te berekenen op welke termijn de aanschaf van een Tridion-oplossing kan worden terugverdiend. De Tridion ROI-calculator geeft inzicht in de concrete financiële voordelen van een optimalisatie van het content management-proces.

De calculator is gebaseerd op een groot aantal praktijkervaringen, die zijn omgezet in een degelijk rekenmodel. Doel hierbij was om het gebruik zo eenvoudig mogelijk te houden, zonder dat dit de betrouwbaarheid van de uitkomsten zou aantasten. Op basis van de antwoorden op zes vragen over zijn online activiteiten, ontvangt een bedrijf direct inzicht in de mogelijke kostenbesparingen ten opzichte van de huidige situatie.

Generieke methode
De ROI-calculator vergelijkt de geschatte kosten van het eigen, meer of minder geautomatiseerde content management-proces met de situatie bij toepassing van de Tridion-oplossing. In de berekeningen wordt gebruikgemaakt van een aantal kwantitatieve variabelen, zoals het aantal websites, updatefrequentie, aantal talen, hoeveelheid gemeenschappelijke content en de gemiddelde grootte van de sites.

Het is heden ten dage vanzelfsprekend dat investeringen in IT-projecten worden gerechtvaardigd met harde cijfers. Een potentiële klant vraagt ons vrijwel altijd om een uitgebreide ROI-berekening te maken, want naast de moeilijker te bepalen kwalitatieve voordelen, zoals juistheid en snelheid van informatie en consistente merkbeleving, zijn het vaak de enorme kostenbesparingen die een project bijna onmiddellijk rendabel kunnen maken , aldus Jouk Pleiter, President van Tridion.

Aannames
In de berekeningen wordt een vergelijking gemaakt tussen een situatie waarbij content-updates voor een belangrijk deel handmatig worden uitgevoerd, en een situatie met toepassing van de Tridion-software. De resultaten van de generieke berekening zijn gebaseerd op een aantal transparante aannames en parameters, onder andere ten aanzien van het aantal manuren dat nodig is voor de diverse content-beheeractiviteiten en de hieruit voortvloeiende personeelskosten voor IT-management, webmanagers en vertalers. Alle aannames staan duidelijk aangegeven.

Besparingen door investering
De gebruiker kan zelf aangeven welke initiële investeringen, bijvoorbeeld in implementatie en licenties, voor zijn of haar situatie opportuun zijn. Op basis van de opgegeven kwalitatieve parameters berekent de calcuator naast de uiteindelijke ROI ook een kostenbesparing, die afkomstig is uit activiteiten als het updaten van de content, het vertalen en landeigen maken van de websites, het onderhoud van de websites, het beheer van de infrastructuur en de hardware, en training.

De ROI-calculator is vrijblijvend beschikbaar via http://roi.tridion.com.

Over Tridion
Tridion is een toonaangevende Europese leverancier van geavanceerde, op XML gebaseerde web content-managementsoftware. Met Tridions belangrijkste product, Tridion DialogServer, kunnen ondernemingen op een efficiënte en consistente manier content beheren, updaten en hergebruiken over een veelheid van websites en andere on line kanalen en businessapplicaties.

Tridion DialogServer gaat uit van een platformonafhankelijke architectuur op basis van componenten, die gebruikmaakt van open internetstandaarden zoals XML, COM+ en Java. Dit maakt een naadloze integratie met aanvullende businessapplicaties mogelijk.

Veel bekende multinationals gebruiken Tridion DialogServer als de basis van hun internetactiviteiten, waaronder ADAC, Akzo Nobel, AXA, Blackwell Publishers, Carrefour, Canon Europe, Garnier (Group L'Oréal), GE Access, ING Real Estate, KLM, Open University (UK), Puratos, Scania, Smurfit Communications, Unilever en Wolters-Kluwer. Het hoofdkantoor van Tridion is gevestigd in Amsterdam; het bedrijf heeft tevens kantoren in Barcelona, Brussel, Londen, München, Parijs, Stockholm en Zürich. Meer informatie kunt u vinden op www.tridion.com.

Voor meer informatie
Tridion
Miranda van der Voort
020-2010500
miranda.vandervoort@tridion.com

Whizpr
Willemijn Vader
0317-410483
tridion@whizpr.nl