Royal Dutch Petroleum

19/08/2002

Shell en Ferrari veroveren ook constructeurstitel

De dubbele overwinning van Rubens Barrichello en Michael Schumacher zondag 18 augustus in Hongarije was ruim voldoende voor het team Ferrari om ook de constructeurs-titel in de Formule 1 voor het jaar 2002 in de wacht te slepen. Eerder al werd Michael Schumacher onbereikbaar voor het individueel kampioenschap in de F1.

De constructeurstitel is de climax van een zeer succesvol seizoen voor Shell en het Ferrari-team. Deze race bevestigt nogmaals hoeveel kwaliteit de samenwerking tussen Shell en Ferrari oplevert, het is de 49ste opeenvolgende podiumplaats en een nieuw wereldrecord.

De bijdrage van het Shell-team is een belangrijk onderdeel van het succes van het Ferrari-team, zo'n 40 mensen zijn direct bij betrokken bij het formuleren en leveren van - per seizoen - meer dan 220.000 liter brandstof en 40.000 kilo olie en smeermiddelen. Voorts wordt vanaf het allereerste ontwerp samengewerkt bij de ontwikkeling van de motor, de transmissie en het koelsysteem. Tijdens elke race staat Shell met een uniek mobiel analyselaboratorium in de pit om de vitale delen van de auto en motor te controleren.

Rubens Barrichello steeg door deze overwinning naar de tweede plaats in het algemeen klassement achter Michael Schumacher. Er zijn nog 4 races te gaan.

Kijk voor meer informatie op de Shell-Ferrari-site.