Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 19/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Harley-dag verloopt rustig

BREDA: De jaarlijkse Harley-dag welke in het teken stond van het 750-jarig bestaan van Breda, is gisteren rustig verlopen. Aan de Bredase rondrit namen 750 motorfietsen deel. De politie spreekt over een geslaagd evenement met een bijzonder goede sfeer, met complimenten voor de organisatie.

Een Belgische bezoeker aan de Harley dag heeft er echter minder goede herinneringen aan over gehouden. Betrokkene had zijn Harley van 22.000 euro enkel op stuurslot weggezet in de Eindstraat hoek Karnemelkstraat. Wat een mooie dag had moeten zijn eindigde voor hem hiermee in drama. Bij terugkomst bleek zijn motor te zijn ontvreemd. Zijn Harley was niet tegen diefstal verzekerd.
Het betrof een Harley-Davidson van het model Heritage Softa, in de kleur zwart, (Belgisch) kenteken MXR-119.

Diefstal vlaggenmast

BREDA: Een surveillerende eenheid van de politie in Breda zag op zondagmorgen om kwart over negen een 48 jarige man uit Breda over de Keizerstraat fietsen met een aluminium vlaggenmast van 4 meter onder zijn arm. De man gevraagd naar de herkomst van deze vlaggenmast, gaf hij aan deze uit het Valkenberg park te hebben en af te willen geven bij de gemeentewerf. Verder had de man nogal wat breekwerktuigen in zijn tas. Deze zullen door de technische recherche worden bekeken. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

Burenhulp met een staartje....

BREDA: Een echtpaar in Breda vroeg zaterdagmiddag 17 augustus jl. of de politie wilde bemiddelen in een geschil met het personeel van een elektronicazaak in het centrum van Breda. Medewerkers van dit bedrijf hadden op donderdag 15 augustus jl. een TV afgeleverd in het pand van het echtpaar, waar echter nog 8 andere mensen op kamers wonen. De TV was door een andere bewoner in ontvangst genomen omdat het echtpaar niet thuis was. Deze bewoner was van plan de TV later af te geven. Omstreeks 23.00 uur wilde hij gaan slapen en heeft toen de tv op de gang geschoven zodat diegene die de tv besteld hadden deze zouden kunnen pakken om mee naar hun woning te nemen. Toen hij op vrijdagochtend opstond, was de tv weg uit de gang, hij verkeerde in de veronderstelling dat de rechtmatige eigenaar zijn tv had opgehaald. Maar dat bleek niet zo niet te zijn. Het televisietoestel bleek te zijn gestolen. Het bedrijf dat de TV heeft afgeleverd beraadt zich nog op de vervolgstappen.

Vechtpartij

BREDA: Op 18 augustus omstreeks 21.00 uur vond een schermutseling plaats op de nieuwe Haagdijk. Twee groepen mensen raakten slaags. De politie kwam tussenbeide om de partijen te scheiden. Zoals bij vele vechtpartijtjes, was ook hier de aanleiding een klein incident. Een klein jongetje zou met zijn fietsje de doorgang hebben versperd voor een der partijen.

Mishandeling

BREDA: Een 55-jarige man is vannacht in de wijk Heusdenhout aangehouden in de woning van zijn ex-vrouw omdat hij er van verdacht wordt haar mishandeld te hebben.

De man was de woning binnengedrongen door een ruit van de voordeur te vernielen. In de woning was hij naar de slaapkamer gelopen, alwaar hij zijn ex-vrouw die op bed lag, met een sleutelbos met kracht in haar gezicht sloeg, waarna hij haar ook nog tegen het lichaam trapte. Het slachtoffer had over haar gehele lichaam blauwe plekken en schaafwonden, zij deed aangifte van mishandeling De politie heeft de man in de woning aangehouden. De aanleiding voor de mishandeling zou een meningsverschil zijn over de opvoeding van de kinderen.