Politie Amsterdam-Amstelland

Actieweek voertuigcriminaliteit
12-8-2002. De politie Amsterdam-Amstelland houdt de komende week verschillende gerichte acties in het kader van het project tegen voertuigcriminaliteit. Alle districten doen daar aan mee. De nadruk ligt op het tegengaan van diefstal uit autos en fietsendiefstal. Op diverse plaatsen worden fietsgrafeeracties gehouden en wordt de zogenaamde lokauto ingezet tegen het autokrakersgilde. Veel aandacht zal ook uitgaan naar preventie van voertuigcriminaliteit. Spotjes op AT-5 en grote posters met de strekking niets erin, niets eruit wijzen inwoners en toeristen op hun eigen verantwoordelijkheid. Belangrijk advies daarbij is: geen waardevolle goederen zichtbaar in de auto achterlaten! Een open dashboardkastje zal de potentiële autokraker zeker ontmoedigen. Daarnaast delen politie en toezichthouders flyers uit om het publiek te waarschuwen en te adviseren.

De actieweek begint morgen en duurt tot volgende week dinsdag. Voorkom autodiefstal.
Gewapende overval
14-8-2002. Vannacht heeft een gewapende overval plaatsgevonden in een muziekstudio aan de Beijersweg. De overvaller eiste geld van een 45-jarig personeelslid. Er bleek echter geen geld aanwezig te zijn. Vervolgens dreigde de dader met een vuurwapen, sloeg het slachtoffer een aantal keer en gaf hem een stroomstoot met een stroomstootapparaat. Daarna bond hij de man vast en stopte hem in een kast. De 39-jarige eigenaar van het pand kreeg telefonisch een melding dat er een inbraak in zijn bedrijf plaatsvond. Toen hij even later daar aankwam, zag hij dat de voordeur openstond. Hij hoorde zijn werknemer roepen dat hij overvallen was, waarna hij de politie belde en de man uit zijn benadere positie bevrijdde.

De politie roept uw assistentie in bij deze zaak. Dode bij aanrijding
19-8-2002. In de nacht van vrijdag op zaterdag overleed een 88-jarige man uit Amstelveen in het ziekenhuis aan de verwondingen die hij eerder opliep bij een aanrijding in Aalsmeer. Het slachtoffer reed met een snorfiets plotseling de kruising Legmeerdijk / Machineweg op, waarna hij geschept werd door een auto. Daarbij raakte hij zwaargewond. Omstanders reanimeerden hem tot de hulpdiensten arriveerden. De politie onderzoekt de aanrijding en is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht telefonisch contact op te nemen met het wijkteam Aalsmeer via het nummer: 0 9 0 0 8 8 4 4 Steekpartij
19-8-2002. Zaterdagochtend raakte een 28-jarige man gewond aan een been bij een steekpartij op de Baarsjesweg. Het slachtoffer kreeg ruzie met een andere man, wat uitliep op een vechtpartij. Zijn tegenstander trok daarbij een mes en stak op het slachtoffer in. Daarop vluchtte de verdachte weg in een auto. Hij is sindsdien spoorloos. De identiteit van de messentrekker is bij de politie bekend.


---

Bloedproef
19-8-2002. Gisteravond rond zeven uur werd een 56-jarige automobiliste aangehouden, nadat zij was doorgereden na een kop- staartbotsing op de Beneluxbaan. Een getuige reed achter de doorrijdster aan. De verdachte kon op aanwijzing van de getuige worden aangehouden. Na vele mislukte alcoholblaastesten werd besloten tot een bloedproef. Haar rijbewijs is ingevorderd.


---

Fietsendief
19-8-2002. Gisteravond rond zeven uur werd een 16-jarige jongen aangehouden op verdenking van een inbraak waarbij hij een fiets had gestolen in de Hilversumstraat. Een 65-jarige man hoorde gebonk bij de boxdeuren van de woningen. Hij zag een jongeman op de fiets van zijn vrouw wegrijden. Een korte sprint was genoeg om de fietsendief te achterhalen. De verdachte werd overgedragen aan de politie. De deur van de box waarin de fiets gestaan had, was ingetrapt. De afdruk van een schoenzool op de deur kwam overeen met de schoen van de fietsendief.


---

Slijptol
19-8-2002. Een getuige zag gistermiddag rond kwart over vijf twee mannen een haakse slijptol meenemen van een bouwterrein aan de Keienbergweg. De mannen stapten in een auto en reden weg. De getuige reed achter de twee aan en zag dat zij hun auto parkeerden bij een restaurant waar zij naar binnen liepen. Toen de twee later weer instapten, werden zij door de politie aangehouden.


---

Auto gestolen
19-8-2002. Gisteravond rond half acht wilde een man zijn auto uit een parkeergarage ophalen. Hij merkte dat hij zijn autosleutel kwijt was. Hij vroeg vervolgens zijn vrouw om de reservesleutel te brengen. Toen zij aankwam, zag de man dat zijn auto niet meer op de plek stond waar hij hem had geparkeerd. Op dat moment zag hij zijn auto verderop in de parkeergarage rijden met daarin twee onbekende mannen. Hij rende achter zijn auto aan en pakte de bijrijder vast. De bestuurder stapte uit en rende weg. De bijrijder werd aan de politie overgedragen. In het contactslot zat de vermoedelijk de eerder verloren sleutel.


---

Motorongeluk
19-8-2002. Een 40-jarige motorrijder uit Diemen raakte gisteren zwaargewond bij een éénzijdig ongeval op de Amsteldijk in Amstelveen. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar een ziekenhuis waar hij werd opgenomen. De motor kwam in het water van de Amstel terecht.


---

Ontruiming door gas
19-8-2002. Gistermiddag zijn op last van de brandweer twee woningen aan de Nannostraat ontruimd omdat men een sterke gaslucht rook. Na onderzoek bleek dat het om een lekkende gasfles ging die in een boxruimte stond. De brandweer heeft het euvel verholpen, waarna de bewoners weer naar hun woningen konden terugkeren.


---

Dode en zwaargewonde
19-8-2002. Zondagavond vielen er bij een steekpartij op de Troelstralaan een dode en een zwaargewonde. Inmiddels is de identiteit van beiden vastgesteld. Het dodelijke slachtoffer is een 43-jarige man uit Armenië. De man die zwaargewond raakte, is een 46-jarige Rus. De laatste werd bij aankomst in het ziekenhuis direct geopereerd. Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar. Wat zich precies heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. Ook over het motief tast de politie nog in het duister.