Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-08-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 13.00 u) Maandag, 19 augustus 2002

District Maastricht

Maastricht; gewapende overval restaurant
Afgelopen zondagavond omstreeks 23.30 uur vond een gewapende overval plaats op een restaurant aan het Stadionplein in Maastricht. Een met een vuistvuurwapen gewapende, gemaskerde man was het restaurant binnengekomen en bedreigde met het vuistvuurwapen een personeelslid. Die werd onder bedreiging met het vuistvuurwapen gedwongen tot afgifte van geld. Met de buit is de overvaller weer naar buiten gegaan en is in een auto weggereden. Deze auto is later in de omgeving onbeheerd teruggevonden. Het voertuig is voor nader onderzoek veiliggesteld. Er is niet geschoten en er is niemand gewond geraakt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; getuigen schieten te hulp
Afgelopen nacht, zondag op maandagnacht omstreeks 01.30 uur vond op de Grote Staat in Maastricht een beroving plaats van een 43-jarige vrouw uit Maastricht. Het slachtoffer liep op de Grote Staat toen er plotseling iemand tegen haar botste. Daardoor liet het slachtoffer de beurs uit haar handen vallen. De overvaller griste daarop de beurs van de grond en renden ermee vandoor. Enkele alerte getuigen / jongeren schoten meteen te hulp en gingen de straatrover achterna. Doordat die op de Helmstraat een doodlopend steegje inrende, sloten de getuigen hem in waarna de verdachte, een 37-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats aan de inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie kon worden overgedragen. De gestolen beurs werd teruggegeven aan het slachtoffer. De aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Valkenburg; keukenbrandje
Afgelopen zondagavond kregen politie en brandweer een melding van een brand aan het Grendelplein in Valkenburg. Bleek dat in de keuken van een aldaar gelegen hotel een binnenbrandje was ontstaan dat door de brandweer snel werd geblust. Vermoedelijk dat door een oververhitte diepvries kortsluiting is ontstaan waardoor het brandje ontstond.