Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht
Vakantiegangers en Bekende Vlamingen nummeren duizenden eendjes voor de Rode Kruis Duck Race

Vrijdag 9 augustus werd de zeedijk van Nieuwpoort overspoeld door duizenden gele eendjes. Vakantiegangers en Bekende Vlamingen staken onmiddellijk de handen uit de mouwen en kleefden nauwgezet nummers op de buiken van de diertjes. Op die manier kon het Rode Kruis in een recordtijd de eendjes klaarstomen voor de Rode Kruis Duck Race van 15 augustus.

De Rode Kruis Duck Race is uitgegroeid tot één van de grootste familie-evenementen aan de kust. Donderdag 15 augustus staat Nieuwpoort al vanaf 11 uur op zijn kop. Er zijn massa's attracties voor groot en klein: rappel en speleo, Lutti-land met tal van klim- en springkastelen, een racecircuit, een rodekruisdorp met een landmijnenparcours en verkoop van tweedehandsboeken, een waterskishow en zeildemonstratie, rodekruisspelen, een reddingsoperatie met de Seaking-helikopter enz. De hele dag zijn er optredens van tientallen Vlaamse artiesten met als uitsmijter 'Will Tura Live' op het Marktplein. Op de Rode Kruis Duck Race kan je ook bieden op de jeansbroeken van een 60-tal Bekende Belgen. Lee Cooper veilt ze voor het goede doel. De race zelf start om 16 uur. Iris Van Hoof en Karel Deruwe zijn meter en peter van de actie.

Meedoen aan de Rode Kruis Duck Race kan nog. Schrijf maandag 5 euro over op het rekeningnummer 000-0000121-24 en je eendje racet donderdag mee voor één van de vele prachtige prijzen. Zo mag de eigenaar van het eendje dat het eerst de eindstreep haalt, met een Ford Ka naar huis rijden. Op de dag zelf kan je ter plaatse in Nieuwpoort nog een eendje inschrijven tot 15.45 uur. De opbrengst van de wedstrijd gaat naar de vele acties van het Rode Kruis voor mensen in nood.

Nieuwpoort, 9 augustus 2002