Ballast Nedam

Shoreham strandsuppletie in UK gegund

Rotterdam - Ballast Ham Dredging heeft opdracht ontvangen voor de strandsuppletie in Shoreham, Groot Brittannië. Het Britse Environmental Agency in samenwerking met het Arron District Council is de opdrachtgever. De totale aanneemsom bedraagt EUR 25 miljoen. De werkzaamheden zijn 19 augustus 2002 gestart. De oplevering is in augustus 2005.

Het project betreft het bouwen van 22 strekdammen en het aanvullen van het strand van Shoreham met grind. De uitvoering vindt plaats in drie fases van een jaar. In totaal is er ruim 41.000 ton steen nodig voor de dammen, die een lengte van 60 - 70 meter zullen krijgen. Sleephopperzuiger HAM 317 zal circa 100.000 kubieke meter grind aanvoeren ten behoeve van de strandophoging.

Ballast Ham Dredging is een aannemer in bagger- en waterbouwkundige werken die zich richt op infrastructurele projecten: landaanwinning, de aanleg van vliegvelden in zee, kust- en oeverwerken, aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen en services aan de offshore industrie. Ballast Ham Dredging is gevestigd in een twintigtal kantoren over de gehele wereld, telt 2.200 medewerkers en heeft een moderne en gevarieerde vloot. Ballast Ham Dredging voert wereldwijd projecten uit van elke aard en omvang.