Nieuw-Vlaamse Alliantie


Loones wil dat Vlaamse regering kleur bekent omtrent de Luchthaven van Oostende (19/08/02)

Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Loones maakt zich zorgen na de recente berichten omtrent de toekomst van de luchthaven van Oostende, en is dan ook van plan minister Stevaert daarover te interpelleren.

Een en ander is het gevolg van de beslissing van de minister om het managementscontract met BIAC eenzijdig te verbreken en de geruchten als zou het kabinet van de minister eraan denken om de toegekende dotatie aan Ostend Airport te herbekijken.

De Oostendse luchthaven - waarvan gezegd wordt dat "alle trafiek die Oostende momenteel aandoet, niemands verdienste is, maar slechts het resultaat van een aantal economische wetmatigheden" - boert achteruit. Het vrachtvervoer zou gehalveerd zijn.

Volksvertegenwoordiger Loones wil bij de minister de grote ongerustheid vertolken van de Oostendse luchthavengebruikers die niet te spreken zijn over het vertrek van een professioneel beheerder en de promotiedienst, en die niet begrijpen waarom er niet onmiddellijk een degelijk commercieel team wordt ingeschakeld om de toekomst van de Oostendse luchthaven te verzekeren.

Ook de raad van bestuur van de GOM - West-Vlaanderen maakt zich grote zorgen over het "beheersvacuum" op de Oostendse luchthaven.

De N-VA wil dat de Vlaamse regering en de bevoegde minister Steve Stevaert duidelijkheid scheppen over hun toekomstopties rond de Oostendse luchthaven.

Auteur:
Vlaams Parlement
Jan Loones, Vlaams volksvertegenwoordiger

Meer informatie:
Contactpersoon: Jan Loones
Telefoon: 058/51.37.38
Fax: 058/51.99.54
E-post: jan.loones@vlaamsparlement.be
Url: www.koksijde.be/janloones


---