Multrix levert applicatie- en hosting-diensten voor Bakkersland

Amsterdam, 19 augustus 2002 - Bakkersland, leverancier van brood en andere bakkersproducten aan het supermarktkanaal en de buitenhuishoudelijke markt in Nederland, besteedt haar gehele ICT-infrastructuur uit aan Application Service Provider Multrix. Bakkersland heeft voor deze strategische uitbesteding gekozen omdat het bedrijf dan beter in staat is zich op de kernactiviteiten te richten. Bakkersland heeft met Multrix een vijfjarig contract gesloten voor de levering van applicatie- en hosting-diensten. In totaal zullen meer dan 500 van de in totaal 2800 medewerkers, verspreid over meer dan 25 locaties, toegang krijgen tot al hun applicaties, die centraal draaien in het IT-centrum van Multrix in Amsterdam.

De bedrijfskritische applicaties voor het productieproces van Bakkersland worden gehost, waarbij Multrix de centrale IT- en netwerkinfrastructuur levert en beheert en het functioneel applicatiebeheer wordt verzorgd door het Competence Center van Bakkersland. De kantoorautomatisering, die bestaat uit applicaties zoals Microsoft Office, Microsoft SQL Server en Lotus Notes, wordt volledig geleverd en verzorgd door Multrix, zowel het dagelijkse beheer als gebruikersondersteuning.

Nadat het principebesluit was genomen om de IT-activiteiten te gaan uitbesteden heeft Bakkersland verschillende dienstverleners benaderd. De keuze viel op Multrix vanwege de snelheid en flexibiliteit van de organisatie en het feit dat een combinatie van 'hosten en huren' kon worden geboden. Op basis van een 'proof of concept' en pilot van enkele maanden heeft Bakkersland proefondervindelijk vastgesteld dat het gekozen model de gewenste betrouwbaarheid, snelheid en flexibiliteit biedt. Multrix was daarin bepalend. De samenwerking werd daarbij als prettig en productief ervaren.

Phillip Actor, CEO van Multrix: "Deze overeenkomst met Bakkersland maakt opnieuw duidelijk dat het "software als een service"-model geen hype maar realiteit is. Net zoals Bakkersland begrijpen wij dat we elke dag eenzelfde kwaliteit moeten leveren. Onze organisatie is er op ingericht om bedrijfskritische bedrijfsprocessen met IT-middelen mogelijk te maken en te ondersteunen, zodat Bakkersland zich geheel kan richten op haar kernactiviteiten. De keuze van Bakkersland voor Multrix onderstreept dat Multrix een IT-dienstverlener is die organisaties ook complete, strategische ASP-oplossingen kan bieden."

Behalve het hosten van de applicaties, verleent Multrix aan Bakkersland ook haar Laptop Backup Service, om via Internet op een eenvoudige manier back-ups te maken van de databestanden op een laptop. Via de Managed VPN/Firewall services verzorgt Multrix het beheer op afstand van de hardware firewall- en VPN-oplossing voor Bakkersland. De bereikbaarheid van de Multrix Service & Support Desk is uitgebreid, aangezien de productiemedewerkers van Bakkersland 's ochtends vroeg en ook in het weekend gebruikersondersteuning moeten kunnen krijgen.

Over Multrix
Multrix is één van de eerste onafhankelijke Application Service Providers in Nederland. Multrix verhuurt en "host" applicaties, aangevuld met diensten zoals helpdesk, integratie en ondersteuning. Vanuit haar eigen IT-centrum beheert Multrix de apparatuur, infrastructuur, en de applicaties voor zakelijke gebruikers. Multrix werkt samen met onder andere IBM, Progress, Citrix, Microsoft, Microsoft Great Plains, Navision en QAD.