Korps: Friesland, plaats: Fryslân 19-08-2002
Politieberichten van 19/8 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Heerenveen: doorrijden na aanrijding
Zondag omstreeks 22.20 uur werd op de Geraniumstraat een fietser aangereden door een personenauto. Op de Geraniumstraat kwam de auto de fietser, een 38-jarige inwoner van Heerenveen, tegemoet rijden. De fietser werd in het voorbijgaan geraakt aan zijn arm en kwam vervolgens ten val. De fietser werd met verwondingen zijn hoofd (bloedende wond onder zijn neus) overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De bestuurder(ster) van de auto is op de plaats van de aanrijding niet gestopt. Van de personenauto zijn verder geen gegevens bekend.

Sneek: mishandeling
Maandag omstreeks 04.15 uur werd een 29-jarige inwoner van Sneek bij de ingang van het Antonius ziekenhuis aangehouden. De verdachte had kort daarvoor een verpleegkundige/ nachthoofd, een 48-jarige inwoner van Woudsend, mishandeld. De verdachte was naar het ziekenhuis gekomen, daar in de veronderstelling verkeerde, dat hij een epileptische aanval had gekregen. Door een assistent arts werd hem duidelijk gemaakt dat het hier geen epilepsie betrof. De verdachte werd kwaad en had daarop de verpleegkundige een paar klappen gegeven, waardoor deze een klein wondje aan zijn voorhoofd opliep. De verpleegkundige deed aangifte van mishandeling. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Joure: snelheid
Zondag omstreeks 14.00 uur werd op de Rijksweg A7 een bestuurder van een motor gecontroleerd. De bestuurder reed met een snelheid van 190 kilometer per uur, terwijl aldaar 120 is toegestaan. Toen de onopvallende politieauto naast de bestuurder reed, kreeg deze de aanwijzing te stoppen. De bestuurder gaf aan dat hij dit iets verderop op de parkeerplaats zou doen. Bij de parkeerplaats gekomen, ging hij er echter met hoge snelheid vandoor, daarbij werden over de vluchtstrook rechts) twee autos ingehaald. In het centrum van Heerenveen, raakte men de motorrijder kwijt. De identiteit van de bestuurder is bekend. Hij moet nog worden gehoord.

Boornzwaag: geen rijbewijs
Zondag omstreeks 20.45 uur werd op de Rijksweg A7 een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Joure, reed met een snelheid van 163 kilometer per uur, terwijl aldaar 120 was toegestaan. De bestuurder bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Voor de geconstateerde overtredingen kreeg de bestuurder een bekeuring.

Gorredijk: inbraak woning
Afgelopen nacht werd ingebroken in een woning aan de Helling. Waarschijnlijk is men de woning binnengekomen door de hengelmethode (voordeur niet op nachtslot, haakje door de brievenbus). Uit de woning werden een videocamera, een computer, 32 cds en een gsm weggenomen. De 25-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Koudum: aanrijding met gewonde
Maandag omstreeks 09.45 uur vond op de Nieuweweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van brommobiel, een 50-jarige inwoonster van Bakhuizen, reed in de richting Workum. Zij kreeg onder het rijden een black-out en botste tegen een in de berm staande boom. De bestuurster raakte gewond (vermoedelijk een gebroken neus) en zij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De brommobiel werd zwaar beschadigd.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een bedrijf aan de Franklinstraat. Met een steen werd een raam vernield. Uit een kassa werd een klein geldbedrag weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 34-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal auto
Afgelopen weekend werd vanaf de Willemskade een personenauto, merk Opel Corsa, kleur grijs, voorzien van het kenteken NL-54-ZS, gestolen. De eigenaar, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272