Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 19-08-2002 2e persbericht van maandag 19 augustus 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Zondagavond rond 20.30 uur is een 32-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Even daarvoor zagen getuigen dat de man op de Geldropseweg uit een geparkeerde auto goede-ren wegnam. Bij het zien van de getuigen liep de man, met een rode tas in zijn hand, snel weg richting Piuslaan. De gewaarschuwde politie trof de man op de St. Bonifaciuslaan aan. De op de Otto Veniusweg aangetroffen rode tas is inbeslaggenomen en veilig gesteld. Van de geparkeerde auto is de portierruit vernield. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Verdachte aangehouden
Maandagmorgen rond 11.20 uur is op de Markt een 31-jarige vrouw uit Deurne aangehou-den. Zij dronk daar bier op een plaats waar dat verboden is. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau.Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Verdachte na voorgeleiding naar huis
Vrijdagmiddag 16 augustus jl. is de 33-jarige verdachte van de doodslag op de 44-jarige man uit Sterksel in vrijheid gesteld. Dat gebeurde na zijn voorgeleiding bij de rechter commissaris in s Hertogenbosch. Het politieonderzoek naar de juiste toedracht blijft onverminderd door-gaan.

De 44-jarige Sterkselnaar raakte zondagmorgen rond 2.50 uur ernstig gewond na een mishandeling aan de Nieuwendijk in Heeze. Hij werd in zorgwekkende toestand overge-bracht naar een ziekenhuis waar hij dinsdagavond aan zijn verwondingen overleed. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak van de Sterkselnaar.

Deurne: Aanrijding met gewonde
Zondagmiddag rond 14.50 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Neerkantseweg een 43-jarige motorrijder uit Helmond gewond. Hij reed daar komende uit de richting Kanaal-straat. Door onbekende oorzaak raakte hij de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. Hij klaagde over een pijnlijke arm. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het zieken-huis.

Deurne: Diefstal portemonnee
Maandag rond 12.10 uur is van een 28-jarige vrouw uit Deurne haar portemonnee gestolen. Tijdens het winkelen had de vrouw haar portemonnee op een rek gelegd om groenten te pakken. Even daarna zag ze dat haar portemonnee verdwenen was. In de portemonnee zat een pasje, persoonsbescheiden en ongeveer 140 euros.

Beek en Donk: Alcohol
Zondagavond rond 19.00 uur is op de Broekdalerbaan een 41-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De man viel op door zijn slingerend rijgedrag. Hij bleek gedronken te hebben. De blaastest leidde niet tot een voltooid ademonderzoek. Hierop is van verdachte een bloedproef genomen. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Aanrijding met gewonde
Maandagmorgen rond 8.15 uur raakte bij een aanrijding op de Eindhovensedijk een 35-jarige automobilist uit Eindhoven gewond. Hij haalde daar een voor hem rijdende auto in, kwam daarbij in de berm en botste tegen een boom. De man klaagde over pijn in de nek.

Eindhoven: Verdachte verlaat plaats van aanrijding Maandagmorgen rond 9.00 uur is een 18-jarige man uit Echt aangehouden. Kort daarvoor was hij met een auto op de Stratumsedijk in Eindhoven tegen een hekwerk gereden. Direct na de aanrijding is hij bij een ander in een auto gestapt en weggereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De gewaarschuwde politie trof de verdachte op de Peperstraat in Valkens-waard aan. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De auto en het hek raakte zwaar beschadigd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Inbraak in garage
Tussen zondagavond 22.00 en maandagmorgen 11.30 uur is ingebroken in een garage van een woning op de Herenstraat. De garagekanteldeur is opengebroken. Uit de garage zijn twee fietsen gestolen.

Veldhoven: Verdachte van diefstal uit winkel aangehouden Maandagmiddag rond 15.10 uur is op de Pleintjes een 33-jarige vrouw uit Veldhoven aangehouden. Zij nam daar uit een winkel goederen ter waarde van 10.48 euro weg zonder deze bij de kassa af te rekenen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.