Gemeente Groningen

Persbericht

Nieuwe Stadsgids verschenen
19-08-2002

Deze week is de nieuwe geactualiseerde Stadsgids van de gemeente Groningen verschenen. Deze wegwijzer en vraagbaak met uitgebreide informatie over de stad Groningen ploft een dezer dagen gratis bij ongeveer 93.000 adressen op de deurmat.
Op de omslag van deze uitgave staat een gezicht op de Vismarkt van Jan van der Zee.
Hij was lid van de Groninger Kunstkring De Ploeg. Het gaat om een afbeelding van een schilderij dat van der Zee in 1955 maakte in opdracht van de gemeente.

De leesbaarheid en het gebruikersgemak van de gids zijn in vergelijking met de vorige editie verder verbeterd. Zo treft de lezer meer kopjes in de rode steunkleur gedrukt aan. Verder bevat de gids voor het eerst een gekleurd kaartje van de binnenstad waarop alle parkeermogelijkheden staan. Via een wegwijzer kunnen inwoners gemakkelijk achterhalen bij welke dienst ze moeten aankloppen voor allerlei gemeentelijke producten en diensten.

Inwoners van de gemeente Groningen met een Nee-Nee sticker tegen ongewenst reclamedrukwerk op de brievenbus, kunnen de gids afhalen bij het Gemeentelijk Informatie Centrum, Kreupelstraat 1.