Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 19-08-2002
Berichten van maandag 19 aug.
Martin Panman 0651611628

Auto-inbraken

KLAZIENAVEEN In Klazienaveen zijn vannacht diverse autos opengebroken. Zeven eigenaren deden aangifte. Aan de Akkerdistel 2x; Boterbloem 2x; de Brevierweg; Zuring en Kervel werden veelal ruiten en sloten vernield om in de autos te kunnen komen.

Niet alleen radios werden gestolen maar ook kleding en een radiografisch bestuurde speelgoedauto.

Auto in de sloot

VALTHERMOND Vanmiddag raakte een 18 jarige inwoonster van Musselkanaal met haar auto in de berm van de Dr. Mondenweg. Ze corrigeerde vervolgens te sterk, vloog naar de andere kant van de weg en kwam daar in een sloot tot stilstand. Zowel de bestuurster als de inzittende werden met nek - en rug klachten overgebracht naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal.

Onder invloed

EMMEN - Op de Zijweg in Emmen controleerde de politie een 24 jarige inwoner van Emmen. Bleek dat hij in zijn auto had gereden terwijl hij gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau gaf 825 µ gl aan. Dat koste hem zijn rijbewijs en met een dagvaarding kon hij vertrekken.

Motoren gestolen

DWINGELOO In een loods aan de Nijverheidsweg is de afgelopen week ingebroken. Uit de loods verdwenen o.a. 2 crossmotoren, merk Honda, een cart van het merk Birell en een aanhangwagen. Een deur van de loods was opengebroken. De 32 jarige eigenaar deed aangifte. De politie stelt een verder onderzoek in. De schade loopt in de duizenden euros.