Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 19-08-2002 Mediaberichten 19 augustus, laatste berichten (17.30 uur)

VENRAY Vijf aanhoudingen bij jachtwetcontrole

VENRAY Op de openingsdag van de eendenjacht heeft de politie vijf jagers aangehouden in verband met het overtreden van de jachtwet. De vijf mannen waren donderdagavond 15 augustus bij de Spurkt aan het jagen op eenden. In strijd met de voorschriften bevonden zij zich binnen de straal van 200 meter van de voederplek.

De vijf mannen, achtereenvolgens 32, 37, 44, 61 en 64 jaar oud en allen afkomstig uit Overloon, zijn door de politie aangehouden. Bij de aanhouding zijn drie geschoten eenden in beslag genomen evenals de vijf geweren en 384 hagelpatronen.

De controle werd uitgevoerd door een politieman uit Venray in samenwerking met een medewerker van de Algemene Inspectiedienst. Bij de aanhouding werd assistentie verleend door een politiepatrouille.

ROERMOND Bromfietser gewond

ROERMOND Bij een verkeersongeval op de Elpmterweg is zondagmiddag een 16-jarige bromfietser uit Maria Hoop gewond geraakt. De jongen reed rond 16.30 uur over de Kerkeveldlaan en gaf ter hoogte van de Elmpterweg geen voorrang aan een 23-jarige automobiliste uit Roermond. Vermoedelijk zag de bromfietser de auto door de laagstaande zon over het hoofd en botste tegen de zijkant van de auto. De jongen is met diverse verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Roermond.

LIMBURG-NOORD Verkeershandhavingsteam schrijft 920 bekeuringen uit

LIMBURG-NOORD Het Verkeershandhavingsteam heeft bij verkeerscontroles in Arcen en Venlo 920 bekeuringen uitgeschreven.

ARCEN Op de Lingsforterweg zijn zondagmiddag elf bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn opgemaakt voor het niet dragen van de autogordel (8), niet dragen van de helm (1), te hard rijden (1) en overige overtredingen (1).

VENLO - Op de Sint Urbanusweg zijn zondagmiddag 10 bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen zijn uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel (5), te hard rijden (13) en niet handsfree bellen in de auto (1). Op de Roermondse Poort zijn zondagmorgen acht automobilisten bekeurd voor het niet dragen de autogordel. Op de Kaldenkerkerweg zijn zondag 891 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 3080 gecontroleerde voertuigen bedroeg 95 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 245,00.

LIMBURG-NOORD 427 bekeuringen bij verkeerscontroles

LIMBURG-NOORD De politie heeft bij verkeerscontroles in Beegden, Montfort, Melick en Roermond 427 bekeuringen uitgeschreven.

BEEGDEN - Op de Heerstraat zijn zondagavond zeven bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 64 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 40,00.

MONTFORT - Op de Waarderweg zijn maandag 84 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 1210 gecontroleerde voertuigen bedroeg 96 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 273,00.

MELICK - Op de Heinsbergerweg zijn maandag zeventien automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

ROERMOND - Op de Keulsebaan zijn maandag 319 bekeuringen uitgeschreven. De hoogst gemeten snelheid van de 4340 gecontroleerde voertuigen bedroeg 96 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan. Dit levert een boete op van 273,00.