Dienstenbond CNV

Eis bonden afgewezen: laatste kans CMG-ers toetsing individuele ontslagaanvragen
15-08-2002

Persbericht

Vandaag heeft de Rechtbank in Den Haag vonnis gewezen inzake het kort geding dat CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten op 8 augustus jongstleden hadden aangespannen tegen het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). De eis van de bonden bij dat kort geding was een verbod op het gebruik van de ontslagcriteria voor uitzendkrachten bij de beoordeling van de ontslagaanvraag van 109 werknemers van CMG Noord-Nederland BV.

Het vonnis van de Rechtbank in Den Haag luidt dat de eis van de bonden moet worden afgewezen. De Rechtbank is van mening dat het CWI aannemelijk heeft gemaakt dat zij nog geen definitieve beslissing heeft genomen over de toepasselijkheid van de ontslagcriteria voor uitzendkrachten bij CMG. Dat zou op individuele basis nog moeten worden beoordeeld. De definitieve beslissing van de raad van bestuur van het CWI blijkt bij nader inzien niet zo definitief te zijn.

CNV Dienstenbond is bijzonder verbaasd dat de Rechtbank zich niet heeft uitgesproken over het feit dat het CWI niets heeft ondernomen om invulling te geven aan de zelfstandige onderzoeksplicht die zij heeft. De Rechtbank heeft eveneens uitgesproken dat niet is gebleken dat de arbeidsovereenkomst bij CMG niet onder het bereik van de uitzonderingsbepalingen voor uitzendkrachten zouden kunnen vallen. De Rechtbank is van mening dat werknemers onvoldoende bewijs hebben aangedragen voor de afwezigheid van de uitzendrelatie.

CNV Dienstenbond-bestuurder Siegbert van der Velde: Met name over dat onderdeel van het vonnis zijn wij bijzonder teleurgesteld. De ontslagcriteria voor uitzendkrachten zijn duidelijk: het moet gaan om een uitzendwerkgever met een allocatieve functie. Het is duidelijk dat CMG geen uitzendwerkgever is. De rechter is volledig voorbij gegaan aan dat punt en heeft alleen naar de aard van de arbeidsrelatie gekeken. Dat zet de deur open voor allerlei bedrijven om gebruik te maken van deze uitzonderingsbepaling. Met name voor de IT-branche lijkt mij dat een hele slechte zaak. Wij vinden het vonnis op dat punt dan ook onbegrijpelijk en overwegen spoed-appèl.

Ik lees uit het vonnis dat het CWI nog zal moeten toetsen of de aanvragen van ontslagvergunningen voldoen aan de criteria voor uitzendkrachten. Het gaat dan om de vraag of in het individuele geval sprake is geweest van toezicht en leiding door de opdrachtgever. De spelregels vereisen dat juist de werkgever dat aannemelijk maakt en naar wat ik daar tot op heden van heb gezien is slechts in een enkel geval sprake van detachering. Ik ga er daarom nog steeds van uit dat het CWI het gros van de aangevraagde ontslagvergunningen zal moeten weigeren. Wij zullen de toetsing
door het CWI kritisch blijven volgen.

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om het collectief ontslag bij CMG. Ik denk dat dit vonnis ook niet goed is voor CMG. Als CMG een uitzendwerkgever is, zijn concurrentiebedingen en dergelijke niet meer aan de orde. Ook zal CMG
moeten betalen volgens de CAOs van de opdrachtgever. Het lijkt mij dat CMG dat ook niet wil. Ik vertrouw er op, dat als er ontslagvergunningen worden geweigerd, CMG haar mening herziet en op een normale manier in overleg wil treden om de reorganisatie vorm te geven. Ook de afgelopen weken hebben wij CMG regelmatig benaderd om te bezien of wij in onderling overleg uit de situatie kunnen komen. CMG heeft steeds geweigerd om de bonden te accepteren als vertegenwoordiger van het eigen personeel. Als CMG over de reorganisatie en sociaal plan had willen overleggen, was alles al in kannen en kruiken geweest. Ik hoop dat CMG in het vervolg wel haar verstand gebruikt!

Hoofddorp, 15 augustus 2002

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met CNV Dienstenbond-bestuurder Siegbert van der Velde, tel. kantoor: 0512 58 34 40, of mobiel: 06 2047 1890 of met persvoorlichter Rina van der Werf, tel. mobiel: 06 2000 5272