Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, maandag 19 augustus 2002

Datum: 19/8/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM HALDERBERGE

Vals briefje van 50 euro
Afgelopen zaterdagavond werd in een cafetaria aan de Wagenhoek in Oudenbosch een wisseltruc uitgevoerd door een vals briefje van 50,-- om te wisselen voor briefjes van 10,--.De vermoedelijke dader maakte gebruik van de drukte, waardoor er snel werd gewisseld. Het valse briefje is voor onderzoek verzonden naar de unit Forensisch en Technisch Onderzoek van de politie Midden en WestBrabant.

Oom bedreigt neven met mes
De 58-jarige W.B. uit Hoeven verhuurt een in die gemeente gelegen stuk land aan zijn 32-jarige neef. Op dit stuk land bevindt zich een waterpomp, waarvan het eigendom betwist werd. In juni werd deze pomp door de neef in samenwerking met zijn 30-jarige broer gedemonteerd. Hier was W.B. het niet mee eens en bedreigde de neven met een mes om vervolgens de pomp aan hem te geven. De politie heeft W.B. hedenmorgen aangehouden en verhoord. Hij bekende de bedreiging, waarna aan hem door het Openbaar Ministerie een boete werd opgelegd van 550,--, welke werd betaald.

Inbraak in vrachtauto's
Op een bedrijventerrein aan de Overesselijksestraat in Oud-Gastel is zondagavond ontdekt dat in 12 geparkeerde vrachtautos was ingebroken. De daders konden in de autos komen door eenruit uit een portier te snijden. Diverse persoonlijke bezittingen van chauffeurs, alsmede autoradios werden ontvreemd.

TEAM RUCPHEN

Transactie na bedreigen politieman
Op 17 juli 2002 werd een jongeman op een scooter naar aanleiding van zijn rijgedrag (hoge snelheid en niet dragen van een helm) op de Dorpsstraat te St. Willebrord, gevolgd door een politieman in een dienstwagen. Ter hoogte van de bocht nabij De Gagelrijzen kwam vanuit tegenovergestelde richting een Mercedes aangereden. De bestuurder G.H. (41) uit St. Willebrord herkent vervolgens zijn zoon als de bestuurder van de scooter, wil hem opvangen en blokkeert vervolgens met zijn auto de rijbaan voor zover als mogelijk is. De scooter kon er nog langs; de politieauto niet. Toen de vader werd geconfronteerd met het roekeloze rijgedrag van zijn zoon en het feit dat de jongen niet naar hem luisterde, maar doorreed, moest de desbetreffende diender het ontgelden. H. schold hem de huid vol en dreigde hem kapot te maken als de politieman nog achter zijn zoon aanging. Hedenochtend is H. aan het politiebureau te St. Willebrord gehoord en is hij er met betaling van een boete van 220, - vanaf gekomen.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK

Diefstal uit woning
In de vroege morgen van vrijdag 16 augustus werd er ingebroken in een woning aan de Gierelaar te Wouw. Er werd een slot van een deur geforceerd. De woning werd doorzocht en een TV en een camera werd weggenomen.

Poging diefstal auto
In de nacht van zaterdag op zondag werd op de Covellijndijk getracht een auto weg te nemen. Een deur werd geforceerd en de bedrading werd doorverbonden. Blijkbaar is het toch niet gelukt de auto te starten.

Poging inbraak auto
Op de Chromietdijk in Roosendaal werd in de nacht van zaterdag op zondag een auto open gebroken. Uit het voertuig werd niets weggenomen.