Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 19 augustus 2002 district Oosterhout

Datum: 19/8/2002
Auteur: Henk Ketelaar

Teams Werkendam Woudrichem
Inbraak kinderdagverblijf
SLEEUWIJK: Zondagmiddag 16 augustus 02 werd geconstateerd dat er was ingebroken in een kinderdagverblijf aan de Rijksstraatweg te Sleeuwijk. Na vernieling van een ruit namen de daders de kluis weg. Thans zijn nadere gegevens nog onbekend.

Team Loon op Zand:
Woninginbraken.
KAATSHEUVEL: In het weekend van zaterdag 17 op zondag 18 augustus 2002 is ingebroken in een woning aan de Hoofdstraat en aan het Paulus Potterplein te Kaatsheuvel. Van de eerste woning werd de voordeur van de woning opengebroken. Uit die woning verdwenen diverse goederen als geld en sierraden. De tweede woning is men vermoedelijk ingeklommen na verbreken van een handel aan de klepraam voorzijde woning. Ook de keukendeur van opengebroken. Uit deze woning werd stereoapparatuur, geld en sierraden weggenomen.

Team Dongen:
Diefstal vogels uit gemeentelijke volière te Dongen DONGEN: Uit de gemeente volière in het park Vredeoord te Dongen zijn diverse kanaries ontvreemd.
Men is de volière binnengekomen door het hangslot aan de achterzijde te vernielen. Omdat de dader(s) twee zelfgemaakte vogelkooien en een visnet hebben achtergelaten bestaat de mogelijkheid dat zij tijdens hun activiteiten zijn gestoord.

Team Gilze en Rijen:
Aanhouding na uitgifte valse vijftig euro biljetten GILZE: Zondagmiddag 18 augustus 02 zijn er tijdens de trekkerbehendigheidswedstrijd van de KPJ te Gilze vijf stuks valse vijftig euro biljetten uitgegeven. Op het moment dat men de drie verdachte mannen in het oog had, gingen zij er als een haas met hun auto vandoor. Bezoekers probeerden de auto nog tegen te houden wat niet lukte. Die reed zonder te stoppen. Enkelen moesten opzij springen om niet te worden aangereden. Later op de avond kon één verdachte in Eindhoven, een 38 jarige uit die plaats, worden aangehouden. Door de politie stelt verder onderzoek in naar de herkomst van het geld en is op zoek naar de identiteit van de andere twee inzittenden. De valse biljetten waren vrij goed van de echte te onderscheiden. Zo ontbrak bijvoorbeeld de zilveren streep op de valse biljetten.

Poging diefstal uit bedrijf.
Op zondagmiddag 18 augustus 02, omstreeks 13.00 uur, is er gepoogd in te breken in een bedrijfspand aan de Ericssonstraat te Gilze. De daders hadden een ruit van dubbel glas van het kantoorgedeelte vernield, waardoor het alarm werd geactiveerd. Er werd niets vermist.

Team Geertruidenberg Drimmelen:
Belediging en Discriminatie van politieagenten
DRIMMELEN: Op zondag 18 augustus 2002 omstreeks 17.15 uur is op de Havenkade te Drimmelen een 31 jarige man uit Breda aangehouden. De man stond in de deur van een café en riep tegen twee passerende politieagenten discriminerende opmerkingen. Hierop werd de man aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal uit bedrijf
MADE: Op zondag 18 augustus 2002 omstreeks 10.45 uur hebben is er ingebroken in een bedrijf aan de Brientjespolder. De daders hebben een glazen voorpui in gegooid en vervolgens door een het ontstane gat een hogedruk reiniger weggenomen.

Diefstal personenauto
RAAMSDONK: Tussen 17 en 18 augustus werd er vanaf de Zijlweg ontvreemd een groene Mercedes 250 Diesel voorzien van het kenteken JT-RH-40

Team Waalwijk:
Vrouw op straat neer gestoken
SPRANG-CAPELLE: Op zondag 18 augustus 2002 omstreeks 00.45 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er op straat, de Koolmees te Sprang-Capelle, een conflict werd uitgevochten tussen een man en een vrouw. Bij aankomst trof de surveillance-eenheid zittend op straat een 37 jarige vrouw uit Sprang-Capelle aan. Zij was aanspreekbaar en bloedde uit verschillende wonden die waarschijnlijk met een scherp puntig voorwerp (vermoedelijk een mes) moeten zijn toegebracht. Ook haar gelaat vertoonde kneuzingen. Onmiddellijk is de ambulancedienst gewaarschuwd die snel ter plaatse was en haar overgebracht naar het St. Elisabethziekenhuis te Tilburg. Artsen die haar in behandeling hebben kwalificeren haar toestand momenteel als stabiel en buiten levensgevaar.

De politie van Waalwijk heeft een recherche onderzoek naar de mogelijke dader gelast. In het belang van het onderzoek worden vooralsnog geen verdere mededelingen over deze zaak gedaan.

Woninginbraak.
WAALWIJK: In het weekend van zaterdag 17 op zondag 18 augustus is ingebroken in een woning aan de Van Vessemstraat te Waalwijk. De woning werd na vernieling van een deurpost aan de achterzijde binnengedrongen en werden sierraden weggenomen.

Team Oosterhout:
Beroving
OOSTERHOUT: Op zondag 18 augustus 2002 omstreeks 19.00 uur is een 42 jarige man uit Oosterhout op de Arendstraat te Oosterhout beroofd van zijn portemonnee door bromfietsbestuurder. De man kwam de bromfietser tegemoet lopen en gebaarde hem rustig aan te rijden. De bromfietser week uit en reed tegen een roldeur van een winkel. Vervolgens ontstond er een handgemeen waarbij de portemonnee van de man door de bromfietser werd afgenomen. De bromfietser reed hierna weg. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de bromfietser.

Poging diefstal uit sportcomplex
OOSTERHOUT: In de nacht van18 op19 augustus is er ingebroken in een sportcomplex aan de Patrijslaan 2a. De daders verschaften zich de toegang door het vernielen van een ruit. Doordat het alarm afging werden zij gestoord in hun werkzaamheden. Vooralsnog werd er niets vermist.

Inbraak bedrijf
OOSTERHOUT: Bij een bedrijf op de Heuvel te Oosterhout is tussen 18 en 19 augustus ingebroken. De dader(s) is via het platte dak binnengekomen. Uit het bedrijf heeft zijn drie systeemkasten en een kistje met kasgeld ontvreemdt

Diefstal gereedschap
OOSTERHOUT: Tussen 16 en 19 augustus is na verbreking uit een portocabine, welke op het terrein staat van TSC aan de Warandelaan gereedschap en een koffieapparaat ontvreemdt.

Diefstal van een bedrijfsauto
OOSTERHOUT: Tijdens de bouwvakvakantie heeft is vanuit een loods aan de Handelsweg te Oosterhout een bestelauto, Ford Courier, blauw, kenteken VR-BF-57, weggenomen.

Einde berichtgeving