Anti Racisme Informatie Centrum

Kerwinherdenking

Dinsdag, 20 augustus 2002

Dam / Vondelpark
Amsterdam

Benjamin Hermansen was 15 jaar oud toen hij in 2001 in Oslo werd vermoord door neo-nazis. Ook Kerwin was 15 jaar toen hij in 1983 in Amsterdam werd vermoord door een neo-nazi. In Noorwegen liep de koning in een mars samen met 40.000 anderen door de straten van Oslo. In Amsterdam liepen 18 jaar eerder duizenden mensen een mars door Amsterdam om te protesteren tegen de racistische moord op Kerwin.

De politieke situatie in Europa en in de rest van de wereld is na de aanslagen van 11 september ingrijpend veranderd. De strijd tussen Israël en de Palestijnen is geëscaleerd en er wordt argwanend gekeken naar veel Islamitische landen en allochtonen in Nederland. Als gevolg van de dramatische politieke verschuivingen in Nederland dreigen er scheidslijnen te ontstaan tussen verschillende groepen in de Nederlandse samenleving.

In deze context wordt op 20 augustus wordt de moord op Kerwin weer herdacht. Na een bijeenkomst op de Dam gaan we in optocht naar het Vondelpark om bloemen te leggen bij het standbeeld Moeder Aarde. Muziek, gedichten en toespraken vormen het programma. Zoals traditie is geworden zal gedurende de gehele herdenking een doventolk aanwezig zijn.

Last update: 26-07-02