Gemeente Woerden

Provincie Utrecht keurt rampenplan Woerden goed

Gedeputeerde Staten van Utrecht heeft onlangs het rampenplan van de gemeente Woerden getoetst. Onderzocht is of onze gemeente voorbereid is op de bestrijding van een ramp op haar grondgebied. De provincie Utrecht heeft laten weten dat het rampenplan van Woerden voldoet aan de wettelijke eisen en het provinciale toetsingskader.

Burgemeester Van der Kluit van Woerden is blij dat de provinciale toets een positieve beoordeling oplevert: "Eerder dit jaar kreeg Woerden nog veel kritiek dat er geen actueel rampenplan in de kast lag. Na de gemeentelijke herindeling met Harmelen en alle veranderingen die dat met zich meebracht, was er nog geen gezamenlijk plan gemaakt. Nu is dat actuele rampenplan er gelukkig wel. Het is met voortvarendheid door onze organisatie gemaakt. De raad heeft zich er afgelopen voorjaar reeds in positieve zin over uitgesproken. Het signaal van de provincie Utrecht is dus een opsteker voor ons".

Over het mogelijke gebruik van het rampenplan zegt de burgemeester: "Het is natuurlijk te hopen dat onze kernen nooit worden geconfronteerd met een ramp, maar het stelt mij als portefeuillehouder veiligheid gerust dat wij in ieder geval voorbereid zijn." Mevrouw Van der Kluit benadrukt de noodzaak om bij de les te blijven: "Het is nu vooral een kwestie van veel oefenen en scherp zijn op ontwikkelingen bij de betrokken diensten die wij in ons rampenplan moeten verwerken."