Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 20-08-2002 Persbericht district De Leijgraaf

MEDEWERKSTER MISHANDELD DOOR WINKELDIEVEGGE

Maandag heeft een 30-jarige vrouw uit Veghel aangifte gedaan van mishandeling. De vrouw werkte in een winkel aan de Hoofdstraat in Veghel, toen zij een onbekende vrouw betrapte op het plegen van winkeldiefstal. De medewerkster vroeg aan de verdachte of ze in haar tas mocht kijken en vond spullen afkomstig uit de winkel, die niet waren afgerekend. De werkneemster verzocht de vrouw om mee te komen. De winkeldievegge beet de Veghelse in haar schouder. Ook een collega liep flinke krassen aan haar arm op. De verdachte heeft zich uit de voeten gemaakt. Politie onderzoekt de zaak.

RIJDEN ZONDER HELM

Maandagmiddag heeft politie in Veghel, twee 16-jarige jongens uit Schijndel aangehouden. Agenten zagen de twee jongens op de Rembrandtlaan zonder helm rijden op een bromfiets. Beide jongens weigerden hun identiteit bekend te maken, waarop ze zijn aangehouden. Te-gen hen is proces-verbaal opgemaakt wegens het niet opgeven van identiteitsgegevens, het niet dragen van een helm en niet in bezit zijn van een bromfietscertificaat.

NEPWAPENS

Maandagavond heeft politie vier jongens uit Veghel in de leeftijd van 14 en 15 jaar op een schoolterrein aan De Langedonk in Veghel aangetroffen. De jongens waren aan het spelen, waarbij ze elkaar beschoten met een tweetal balletjespistolen. Er is lichte schade ontstaan aan het schoolgebouw; vermoedelijk door het gebruik van de pistolen. De twee wapens zijn door politie in beslag genomen. Er wordt nog bekeken wat er verder met de jongens gaat gebeuren.

SNELHEIDSCONTROLE

De politie heeft vanmorgen op de Rondweg in Uden 15 bekeuringen uitgeschreven voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 107 km/h daar waar 80 km/h is toegestaan.