Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 20-08-2002 4e persbericht 20 augustus 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Jongetje gewond
Op de kruising Aribornelaan Suikerpeerstraat is dinsdag rond 11.45 uur een 14-jarige jongen uit Eindhoven gewond geraakt. De voetganger stak bij een oversteekplaats bij de Airbornelaan over en liep pardoes tegen de auto van een 33-jarige automobiliste uit Eindhoven die bij het eerdergenoemde kruispunt rechtdoor wilde rijden. De jongen is met een hoofdwond en een gebroken been overgebracht naar het Catharinaziekenhuis.

Eindhoven: Mishandeling
Op de Ontginningsweg is maandagavond tussen 22.30 en 23.00 uur een 52-jarige Eindhovenaar door een onbekende man mishandeld. Het slachtoffer was zijn hond aan het uitlaten toen hij een man en een vrouw tegenkwam met een hond. Beide honden raakten met elkaar in gevecht waarop tussen de baasjes onenigheid ontstond. De 52-jarige man werd hierbij geslagen en is op de grond gevallen. De man liep een gescheurde boven- en onderlip op, een dik oog, een snee boven zijn wenkbrauw en een verwonding aan zijn schouder. Hij is aan zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis.

Eindhoven: Verdachten van mishandeling aangehouden Op het Stationsplein zijn dinsdag rond 15.30 uur een 35-jarige Eindhovenaar en een 59-jarige man uit Casteren aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen van een 33-jarige inwoner van Tilburg naar aanleiding van een zakelijk conflict. Het slachtoffer liep verwondingen aan zijn lip en aan zijn tand op. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Inbraak in berging
Uit een berging behorende bij een woning aan de Hyacintstraat zijn tussen maandag 23.00 uur en dinsdag 18.00 uur een fiets en gereedschap weggenomen. De dader kwam binnen door een toegangsdeur open te breken.

Son en Breugel: Bejaarde man jarenlang afgeperst en mishandeld De politie heeft dinsdagmiddag in zijn woning in Breugel een 19-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelselmatig afpersen en mishandelen van zijn 81-jarige opa bij wie hij in huis woonde. De mishandelingen en bedreigingen hebben de afgelopen twee jaar plaatsgevonden. Het is de opa uiteindelijk teveel geworden waarop hij aangifte heeft gedaan bij de politie. De man werd regelmatig geschopt en geslagen en op deze manier gedwongen om geld af te staan aan zijn verdachte kleinzoon. Het geld werd onder andere gebruikt voor de aanschaf van crossmotoren, bromfietsen en autos. In twee jaar tijd is de opa ongeveer 100.000 Euro kwijtgeraakt. De man liep diverse blauwe plekken en kneuzingen op door de mishandelingen. Het slachtoffer is, met behulp van de burgemeester van Son en Breugel, momenteel overgebracht naar een plaats waar hij tot rust kan komen. De 19-jarige verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Hij zal vrijdag voorgeleid worden aan de rechter-commissaris.

Asten: Caravan gestolen
Vanaf een parkeerplaats aan de Kranenvenweg is dinsdag tussen 14.00 en 15.30 uur een witte caravan met een beige streep brede streep erover van het merk Detleff type EL3 gestolen. Op de caravan was het Duitse kenteken UN-LG276 bevestigd.

Best: Hennepkwekerij
In een woning aan de Willem de Zwijgerstraat heeft de politie dinsdag een hennepkwekerij bestaande uit 325 planten aangetroffen. De kwekerij was verdeeld over de gehele woonkamer en een slaapkamer. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Deurne: Woninginbraak
In een woning aan de Vlierdenseweg is maandag tussen 10.45 en 11.15 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een voordeur open te breken. Uit de woning werd een zwarte lederen jas weggehaald.

Geldrop: Zakkenrollerij
In het winkelcentrum Coevering is dinsdag rond 15.45 uur een 37-jarige vrouw uit Geldrop het slachtoffer van een zakkenroller geworden.De vrouw had boodschappen gedaan en haar portemonnee in haar boodschappentas gelegd. Toen zij even later bij haar auto kwam bemerkte ze dat de portemonnee weg was genomen. In de portemonnee zaten enkele pasjes en wat kleingeld.

Geldrop: Fietster gewond
Op de Helze is dinsdag rond 16.00 uur een meisje (leeftijd onbekend) uit Geldrop gewond geraakt. Het meisje fietste over de Helze met nog twee andere fietsers. Plotseling kwamen de fietsers met elkaar in contact waardoor het meisje op de linkerkant van de weg terechtkwam. Een 31-jarige automobilist uit Geldrop die daar reed kon niet meer tijdig uitwijken en kwam in botsing met het meisje. Het meisje is voor behandeling aan een hoofdwond en een aantal schaafwonden naar het ziekenhuis gegaan. Na behandeling mocht zij naar huis.

Milheeze: Gereedschap uit garage weggenomen
Een insluiper heeft uit een garage behorende bij een woning in aanbouw aan de Schutboomsestraat maandag tussen 18.00 en 19.45 uur twee schroefmachines, een handcirkelzaag en een slijptol weggenomen. De dader kwam binnen door een niet afgesloten garagedeur.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Dorpstraat is dinsdag tussen 15.10 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden 882 voertuigen gecontroleerd, waarvan 82 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 89 km/u.

Veldhoven: Zakkenrollerij
In een winkel op het Meiveld is dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur een 70-jarige man uit Leende het slachtoffer van zakkenrollerij geworden. De man stond in een winkel toen rondom hem drie vrouwen stonden die deden of ze ook aan het winkelen waren. Plotseling voelde de man dat zijn tas klem zat. Hij trok aan het hengsel en is doorgelopen. Toen hij even later bij de kassa kwam bemerkte hij dat de rits van zijn tas openstond en zijn portemonnee met daarin een aantal pasjes en ongeveer 15 Euro was weggenomen.