Ingezonden persbericht

IIYAMA INTRODUCEERT 20,8 EN 22,2 INCH LCD MONITOREN

Beeldschermen uitermate geschikt voor grafische en medische toepassingen

Amsterdam, 20 augustus 2002 - Beeldschermenproducten iiyama, geroemd vanwege haar kwalitatief hoogwaardige producten, breidt haar assortiment uit met twee LCD monitoren van formaat: de 20,8" LCD monitor AQ5311D BK en de AQU5611D BK (22,2"). Beide monitoren zijn uitermate geschikt voor toepassingen waarbij een scherp en gedetailleerd beeld met een hoge resolutie vereist is.

Door hun resolutie met miljoenen pixels (respectievelijk 3,1 en 9,2 megapixels) garanderen zowel de AQ5311D BK als de AQU5611D BK dat alle details van het beeld worden weergegeven. Daarnaast geven ze door hun inkijkhoek van 170 graden van alle kanten een scherp beeld. Zodoende is de AQ5311D BK geschikt voor bijvoorbeeld CAD/CAM toepassingen in de grafische sector en biedt de AQU5611D BK door de hogere resolutie ook voor de medische wereld vele mogelijkheden.

iiyama voldoet met de introductie van beide beeldschermen aan de vraag naar grote kwaliteitsmonitoren met een gedetailleerde weergave. "Ons streven is om alle potentiële gebruikers van monitoren een geschikt beeldscherm aan te bieden. Deze twee nieuwe LCD monitoren leveren dan ook een wezenlijke bijdrage aan ons assortiment. Wij geloven dat de kwaliteit van deze monitoren het niveau heeft bereikt waarop ze gebruikt kunnen worden voor de meest gedetailleerde beelden, zoals röntgenfoto's. Het grote aantal pixels maakt elk detail zichtbaar", aldus Jeffry Pettinga, sales & marketing manager van iiyama Benelux.

Over iiyama
iiyama is producent van een uitgebreid assortiment CRT en LCD monitoren en bedient daarbij zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Het hoofdkantoor van iiyama, van origine een Japans bedrijf, is gevestigd in Nagano City. Opgericht als familiebedrijf in 1973, heeft iiyama zich ontwikkeld tot een succesvol internationaal bedrijf met kantoren over de hele wereld. Het kantoor van iiyama Benelux is gevestigd in Amsterdam en is verantwoordelijk voor de verkoop en marketing in de Benelux, Scandinavië en het Midden Oosten. iiyama verkoopt haar producten via een netwerk van ervaren distributeurs en retailers.

Voor meer informatie, testproducten en hoge resolutie beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Wilmer Heck
Tel: 020 530 4349
E-mail: wilmerh@text100.nl

Of u kunt een bezoek brengen aan de website van iiyama: www.iiyama.nl/pers