Ministerie van Buitenlandse Zaken


---

Persbericht

Ministerie van Buitenlandse Zaken en VROM

Persbericht nr. 2002-211

19 augustus 2002

UITNODIGING VOOR DE PERS

Jongeren zwaaien Nederlandse delegatie naar Johannesburg uit

Dinsdag 20 augustus worden om 13.00 uur op het Binnenhof in Den Haag minister-president Balkenende, staatssecretaris Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Van Geel (Milieu en Duurzaamheid), die Nederland vertegenwoordigen op de Top over Duurzame Ontwikkeling in Johannesburg, uitgezwaaid door jongeren van de United World Colleges Youth Action Summit 2002.

De jongeren lezen de bewindslieden in een openbare schoolklas de les over de belangrijkste boodschappen die zij de wereldleiders voor de top in Johannesburg willen meegeven: Iedereen onderwijs - Betrek jongeren bij hun toekomst. Daarna zullen zij op ludieke wijze de delegatie uitzwaaien. De jongeren, die 60 culturen vertegenwoordigen, hebben drie weken lang deelgenomen aan de Youth Action Summit 2002 van de United World Colleges, waarin uitgebreid is gediscussieerd en nagedacht over duurzame ontwikkeling. De presentatie is in handen van Paula Udondeck.

De Top over Duurzame Ontwikkeling in Johannesburg moet een nieuwe, politieke impuls geven aan afspraken die 10 jaar geleden in Rio de Janeiro zijn gemaakt over duurzame ontwikkeling. Op de conferentie worden zo'n 60.000 mensen verwacht, waaronder vele staatshoofden en regeringsleiders.