Gemeente Heeze-Leende


Speelterreinen opnieuw ingericht

Eind 1999 heeft de gemeenteraad de nota spelen in Heeze-Leende vastgesteld.

Deze nota geeft inzicht in de toestand van bestaande speelterreinen en in de leeftijdsopbouw van de in de buurt wonende kinderen. Op basis van die gegevens zijn aanbevelingen gedaan om op 41 plaatsen binnen de gemeente speelterreinen in te richten welke voldoen aan de nieuwe veiligheidseisen. In 2000 is begonnen met de uitvoering van de aanbevelingen uit de nota en volgens planning zal het gehele project eind 2003/begin 2004 afgerond worden.

In overleg met de buurtbewoners zijn plannen uitgewerkt voor de speelterreinen aan den Drossaard/Dingbank en de Tiend. Beide speelterreinen worden geheel opnieuw ingericht met nieuwe toestellen. De toestellen voor den Drossaard/Dingbank zullen, als alles volgens afspraak verloopt, geplaatst worden op woensdag 18 september a.s. In week 40, twee weken later, zal gestart worden met de werkzaamheden aan de Tiend.

Voor de uitvoering van werkzaamheden in de Groene Spinner zal op korte termijn opdracht gegeven worden. Het betreft hier het plaatsen van hekken rondom de beide basisscholen, het aanpassen van de speelplaatsen van de beide scholen aan de nieuwe situatie en het afronden van wat kleinere werkzaamheden in het gehele gebied de Groene Spinner. Met de uitvoering van deze werkzaamheden worden de verbeterpunten zoals voorgesteld door de werkgroep Groene Spinner afgerond.

Het in uitvoering nemen van bovengenoemde plaatsen geeft weer ruimte om plannen te gaan maken voor nieuwe plekken. Als eerstvolgende zullen de speelterreinen bij de Kroonakker in Leende en de Iras in Heeze in aanmerking komen.