Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-08-2002
Persberichten districten Utrecht Stad, 09.20 uur

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Omstreeks 08.55 uur maandagochtend kreeg de politie de melding van een aanrijding op de Einthovendreef. Daar aangekomen zagen politieagenten een auto die tegen een verkeerslicht stond. De bestuurder, een 27-jarige vrouw uit Utrecht, zat nog in de auto. Niemand schoot haar te hulp.

De politieagenten hebben de eerste hulp verleend waarna ambulancepersoneel het overnam. Nadat de brandweer de vrouw uit haar auto had geknipt is zij met nekletsel overgebracht naar het UMC. De politie onderzoekt de oorzaak van deze aanrijding.

Dronken bestuurder rijdt zonder rijbewijs

UTRECHT Rond 01.40 uur dinsdagmorgen controleerden politieagenten op de Europalaan een 25-jarige automobilist uit IJsselstein. De man kon geen rijbewijs tonen en wilde in eerste instantie geen naam opgeven. Uit gegevens bleek dat op de naam die hij uiteindelijk gaf, geen rijbewijs was verstrekt. De politieagenten twijfelden aan de juistheid van zijn gegevens en hebben hem aangehouden en naar het politiebureau overgebracht ten einde zijn identiteit vast te stellen.

Op het politiebureau gaf de man uiteindelijk zijn naam op. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Bovendien werd vastgesteld dat hij teveel gedronken had. Uit de blaastest bleek dat hij een alcoholpromillage had van 0.95. De verdachte heeft tijdens zijn insluiting een deur van de ophoudruimte vernield. De politie maakt tegen al deze feiten proces-verbaal op.

Dronken man

UTRECHT De politie werd rond 23.52 uur maandagavond gestuurd naar de Graadt van Roggenweg waar een dronken man voor overlast zou zorgen. Hier troffen zij een 44-jarige man uit Utrecht aan. Hij lag gevaarlijk dicht bij de trambaan. De agenten zagen dat hij een grote wond had op zijn hoofd. Zij hebben hem voor openbare dronkenschap aangehouden. Op het politiebureau is de man gehecht aan zijn wond. Hij is met een bekeuring voor openbare dronkenschap dinsdagochtend weer heengezonden.

Aanrijding bromfiets en fiets

UTRECHT Omstreeks 18.20 uur maandagavond vond er een aanrijding plaats tussen een 17-jarige bromfietser uit Utrecht en een 31 fietster uit Utrecht. De oorzaak van de aanrijding is nog niet bekend. De betrokkenen moeten nog gehoord worden. Zij liepen beiden letsel op. De bromfietser was erg verward en is naar het UMC vervoerd. De fietster is met schaafwonden en hoofdletsel overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis.