Ingezonden persbericht

Gartner rekent cable & wireless tot de leiders in Europa

op het gebied van webhosting

Nieuwegein, 20 augustus 2002 - Onderzoeksbureau Gartner heeft Cable & Wireless ingedeeld bij de 'Leaders' in haar European Web Hosting Magic Quadrant 2002. Dat is gebeurd op grond van 'Ability to Execute' (het vermogen om plannen daadwerkelijk uit te voeren) en 'Completeness of Vision' (de volledigheid van de bedrijfsvisie). Het oordeel sluit aan bij de uitkomst van een vergelijkbaar onderzoek in de Noord-Amerikaanse webhosting sector. Daarbij werd Exodus, het Amerikaanse webhosting bedrijf van Cable & Wireless, eveneens tot de toonaangevende bedrijven gerekend.

De sterke positie van Cable & Wireless op de Europese markt voor webhosting is grotendeels te danken aan de overname van een aantal toonaangevende Europese IP- en data-ondernemingen in de afgelopen twee jaar. Deze overnames hebben Cable & Wireless in negen landen nadrukkelijker op de kaart gezet. De recente overnames van Digital Island en Exodus hebben de positie van Cable & Wireless verder versterkt.

In het Magic Quadrant van Gartner, een grafische weergave van de prestaties van leveranciers in een bepaald marktsegment, zijn de providers van hosting services in vier categorieën ondergebracht: 'Niche Players', 'Visionaries', 'Challengers' en 'Leaders'. Volgens Gartner zijn 'Leaders' bedrijven die momenteel goed presteren, die een duidelijke visie hebben op de ontwikkelingen van de markt en die actief werken aan het vergroten van de mogelijkheden om hun leidende positie te behouden. "Onze klassering in het Europese en het Noord-Amerikaanse Magic Quadrant van Gartner is het resultaat van de investeringen die we hebben gedaan in ons webhosting aanbod", zegt Mark Heraghty, CEO van Cable & Wireless Europe. "Wij kunnen onze klanten uitstekende netwerk- en hostingoplossingen bieden, en beschikken over alle expertise om aan hun zakelijke vereisten te voldoen."

Over Cable & Wireless
Cable & Wireless is een internationale onderneming op het gebied van telecommunicatie die ruim 5,9 miljard £ (8,6 miljard USD) omzet boekte (boekjaar tot 31 maart 2002) en klanten heeft in 70 landen. Het bedrijf bestaat uit 2 complementaire kerndivisies: Cable & Wireless Regional en Cable & Wireless Global. Cable & Wireless Regional biedt een ruim aanbod aan telecommunicatiediensten aan in 33 landen verspreid over de wereld. Cable & Wireless Global richt zich voor z'n toekomstige groei op IP (internet protocol) en datadiensten en -oplossingen voor het bedrijfsleven. Om deze strategie te ondersteunen ontwikkelt Cable & Wireless geavanceerde IP-netwerken en value added services in de Verenigde Staten, Europa en het Verre Oosten. Dankzij haar financieel sterke positie en de mogelijkheden van een wereldwijde IP-infrastructuur, bevindt Cable & Wireless zich in een unieke positie wat betreft wereldwijde dekking en zakelijke dienstverlening.

Ingezonden persbericht