Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave dinsdag 20 augustus 2002

* STRAATROOF
Dinsdagmorgen vroeg omstreeks half vier werd in de Hoogstraat een 31-jarige Rotterdammer beroofd. Het slachtoffer liep samen met zijn vrouw op straat, toen zij werden belaagd door twee mannen op een scooter. De man kreeg diverse klappen en zijn vrouw werd bij de keel gegrepen. Vervolgens werd het slachtoffer beroofd van zijn geld.
Kort daarna beroofden vermoedelijk dezelfde mannen op de scooter ook in de Hoogstraat een 19-jarige student uit Hoogmade. Hij werd met een mes bedreigd en moest zijn portemonnee en mobiele telefoon afgeven.


* OVERSTEKENDE VOETGANGER MISHANDELD
Maandagmiddag rond één uur werd een 70-jarige man uit Rotterdam zonder enige aanleiding op de Wolphaertsbocht mishandeld door een automobilist, toen hij een voetgangersoversteekplaats overstak. Tijdens het oversteken stopte er een personenauto. De bestuurder stapte uit en riep vervolgens naar het slachtoffer dat hij hem een paar 'rotschoppen' zou gaan geven. De dader zette zijn woorden kracht bij door de man tegen zijn linkerarm en -been te schoppen. De mishandelde man kon zich niet verweren. Toen er omstanders kwamen aanlopen, stapte de automobilist weer in zijn auto en reed weg in de richting van de Doklaan.

Avonduitgave maandag 19 augustus 2002

* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht en Project Verkeershandhaving) hield maandagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles op de Stadionweg, Honingerdijk, Westzeedijk en Statenweg. Op de Stadionweg, waar tussen zeven uur en half twaalf werd gecontroleerd, overschreden 250 van de 2500 passerende automobilisten de daar geldende maximumsnelheid van 50 km/uur. Hoogste score bedroeg 101 km/uur. Tussen kwart over acht en kwart over negen stond de snelheidsradar op de Honingerdijk, waar van de 586 passerende automobilisten er 58 het niet zo nauw namen met de maximumsnelheid van 50 km/uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur. Op de Westzeedijk flitste de snelheidsradar tussen half twee en kwart voor drie 134 van de 725 passerende automobilisten. Hoogste score bedroeg 88 km/uur, terwijl '50' daar is toegestaan. Van kwart voor drie tot kwart over vier werd de snelheid van het verkeer op de Statenweg in beide rijrichtingen gecontroleerd. Hier hielden 176 van de 1080 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur in plaats van '50'.


* TE WATER GERAAKTE MAN IN ELEKTRISCHE ROLSTOEL GERED

SPIJKENISSE - Maandagmiddag kort voor drie uur belandde een 49-jarige gehandicapte man uit Spijkenisse met z'n elektrische rolstoel in een sloot aan de Meeldijk. De man reed op het fietspad achter de woningen aan de Rozenbottelgaard, raakte, doordat er een insect in z'n oog vloog, van het fietspad, reed de steile slootkant af en kiepte voorover in het water. Een 44-jarige Rotterdammer, die zich voor familiebezoek in tuin van een woning aan de Rozenbottelgaard bevond, hoorde op dat moment een vreemd geluid, ging kijken en zag de gedeeltelijk verlamde man in het water van de sloot liggen. Hij aarzelde geen moment en sprong de sloot in om het hoofd van het slachtoffer boven water te houden. Met behulp van enkele eveneens toegesnelde voorbijgangers werd de Spijkenisser uit het water gehaald. GGD-personeel onderzocht het slachtoffer, dat geen nadelige gevolgen had opgelopen, en bracht hem daarna naar huis. De eveneens te water geraakte elektrische rolstoel werd door politiemensen uit het water gehaald.