Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Horeca is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

20-08-2002

CNV Horeca: opnieuw trammelant rond bungalowpark It Wiid

CNV Horeca maakt zich grote zorgen over de almaar voortslepende ruzie rond de exploitatie van bungalowpark It Wiid in Eernewoude. Vanochtend dient bij de rechtbank in Leeuwarden een kort geding, dat de Hooge Raedt Groep (HRG) heeft aangespannen tegen de vereniging van eigenaren. HRG wil dat de vereniging zich aan de afspraken houdt en de exploitatie definitief overneemt. Zo niet, dan trekt HRG de stekker eruit en dreigt (opnieuw) een faillissement.

Voor de bijna honderd werknemers is het - al maanden - een onzekere situatie. En dat niet voor de eerste keer. "Ze hebben al eerder een faillissement meegemaakt, daarna was er gedoe over pensioenpremies die niet waren betaald, en nu dit", zegt Jan Kampherbeek van CNV Horeca. "De werknemers zijn de klos van dit alles. Het maakt me kwaad dat volwassen partijen als de Hooge Raedt Groep en de vereniging van eigenaren dit niet volwassen kunnen oplossen. Het gaat tenslotte om het voortbestaan van een prachtig bungalowpark. En voor ons natuurlijk vooral om de werkgelegenheid die daaraan verbonden is." Rond It Wiid zijn de afgelopen jaren voortdurend problemen. Het kort geding van vandaag draait om de eis van HRG, dat de vereniging van eigenaren de exploitatie overneemt (zoals afgesproken). Daartoe behoren ook de contracten met de werknemers. Kampherbeek: "We horen van HRG en van de vereniging van eigenaren totaal verschillende verhalen. Dus zijn we heel benieuwd wat ze vandaag in de rechtbank te zeggen hebben."

CNV Horeca is vanochtend met zon dertig actievoerende werknemers aanwezig bij de rechtbank. Zo willen zij duidelijk maken dat de belangen van de werknemers meer aandacht verdienen.

Nadere inlichtingen:

Jan Kampherbeek, vakgroepbestuurder CNV Horeca
0512 - 58 34 70
Kees de Vos, CNV-persvoorlichter
030-6348244