Ingezonden persbericht

Persbericht
Augustus 2002

Legend maakt financiële resultaten voor eerste kwartaal 2002/2003 bekend

Winst stijgt met 15,3 procent naar 268 miljoen Hongkong dollar

Legend Group Limited, in China de toonaangevende onderneming op het gebied van IT met een aandeel van meer dan 30 procent op de PC-markt, heeft in het eerste kwartaal van boekjaar 2002/2003 (afgesloten op 30 juni 2002) een omzet behaald van ongeveer 4,8 miljard Hongkong dollar (630 miljoen euro). Dat betekent een groei van 6,4 procent ten opzichte van de pro-forma omzet van 4,51 miljard Hongkong dollar (591 miljoen euro) over dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg naar ongeveer 268 miljoen Hongkong dollar (35 miljoen euro), een groei van 15,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

"Ondanks de moeilijke marktomstandigheden hebben we positieve resultaten behaald, met verdere verbeteringen in bruto en netto winstmarges", aldus Yang Yuanquing, president en CEO van Legend. "Deze resultaten onderstrepen het succes van onze strategie voor het behouden van een gezonde gang van zaken en voor winstgroei door onze leidende marktpositie optimaal te benutten. De groei van de bruto winstmarge is te danken aan het belang dat we hechten aan investeringen in R&D en value-added-services. Daarnaast zijn de managementmogelijkheden binnen Legend Group voortdurend versterkt, wat heeft geleid tot een betere operationele efficiency en effectieve kostenbeheersing, waardoor de netto winstmarge is blijven groeien."

Ook wat betreft de verkoop van servers, pocket PCs en PDAs heeft Legend Group goede resultaten geboekt. Het aantal geleverde servers is met 68 procent gestegen en het aantal geleverde pocket PC- en PDA-producten nam toe met 48 procent, met name door de introductie van een multimedia pocket PC in China. Daarnaast hebben de nieuwe activiteiten op het gebied van mobiele handsets tot betere verkoopresultaten geleid dan verwacht. Ook op het gebied van server- en netwerkbeveiligingsproducten werden goede cijfers behaald. De aanpak op het gebied van servers is omgevormd van een productgerichte tot een oplossingsgerichte strategie, waardoor de applicatieoplossingen en technologische ondersteuning zijn verbeterd. Tevens is de verkoop van netwerkbeveiligingsproducten en -oplossingen voor ondernemingen die op zoek zijn naar volledige informatiebeveiliging toegenomen.

Op het gebied van consumentenelektronica heeft Legend Group zich gericht op het 'digital home'-concept en bijbehorende applicaties, wat geleid heeft tot toegenomen verkoop van digitale producten. Een aantal producten - zoals digitale camera's, digitale printers en MP3-spelers - werd succesvol geïntroduceerd in combinatie met de digitale 'cyberport' PCs 'Supremia' en 'Premia'.

Verkoopinformatie: Distronix Legend QDI Benelux.
Telefoon: + 31-655728488 of e-mail: info@distronix.com

Productinformatie: http://www.qdieurope.com

Over Legend QDI:
Legend QDI is een leidende, wereldwijde leverancier van high-end mainboards. Legend QDI is opgericht in 1988 en is tegenwoordig een Business Unit van Legend Group Limited. Legend's reeks notebook computers, LCD-monitoren en andere randapparatuur is in 2001 op de Europese markt geïntroduceerd. Legend QDI moederborden bieden toonaangevende technologieë op basis van eigen innovaties, zoals SpeedEasy II, StepEasy II, LogoEasy II, RecoveryEasy II, ManageEasy, BootEasy, Hardware Doctor en CPU Triple Protection. Het hoofdkantoor van Legend QDI bevindt zich in Slough in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast beschikt Legend QDI over een krachtig Europees distributienetwerk met verkoopkantoren in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Oostenrijk. In de Benelux en Scandinavië wordt Legend QDI vertegenwoordigd door verkoopagenten. Voor de Benelux is dat Distronix (hoofdkantoor in Nederland). Het distributiecentrum van de onderneming bevindt zich in Nederland (Ridderkerk).
Legend QDI behaalde in het jaar 2000 zowel nationaal als internationaal de ISO9001-certificatie en de ISO14001-certificatie voor milieubeheer.

Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon 055 - 366 3034. Email: prinflux@cs.com.