Ingezonden persbericht


NCR haalt miljoenencontract binnen met European Patent Office NCR gaat Desktop Computer Services verzorgen voor alle vestigingen

Amsterdam, 19 augustus 2002 ? NCR Corporation heeft een driejarig contract ter waarde van miljoenen euro's binnengehaald. De onderneming gaat voor alle desktop computers van European Patent Office (EPO) de hardware en software installatie, het onderhoud en de opslag verzorgen.

Het contract kan bovendien drie keer voor een periode van een jaar verlengd worden. De serviceafdeling van NCR levert al sinds 1993 verschillende diensten aan deze Europese organisatie. De organisatie koos voor NCR, omdat ze een dienstenpakket aanbiedt dat EPO economische voordelen biedt.

Het nieuwe outsourcingcontract wordt begin volgend jaar van kracht en omvat diensten voor alle personal computers van de EPO-vestigingen in München, Den Haag, Berlijn en Wenen. Momenteel is NCR al verantwoordelijk voor verschillende implementatie- en onderhoudstaken met betrekking tot de desktop computers van alle EPO-vestigingen. Met het nieuwe contract wordt de dienstverlener ook verantwoordelijk voor het beheer van deze diensten en wordt zoals genoemd tevens het dienstenpakket uitgebreid.

Het dienstenpakket van NCR omvat de installatie van ongeveer 8.000 desktop computers, het onderhoud van de hardware en software en het monitoren en implementeren van nieuwe versies van besturingssystemen en applicaties. Daarnaast zal NCR, samen met een logistieke dienstverlener, verantwoordelijk zijn voor de opslag en afhandeling van alle desktop hardware.

NCR is ? met meer dan 100 jaar ervaring in de internationale zakenwereld ? een toonaangevende dienstverlener in de IT-sector. Het dienstenaanbod van NCR omvat beheer/outsourcing, consulting, implementatie en ondersteuning van NCR-oplossingen en oplossingen van derden.

Over EPO
Het European Patent Office (EPO) is een intergouvernementele organisatie met, op dit moment, 24 lidstaten. Het doel van de organisatie is het toekennen van Europese patenten. EPO heeft ongeveer 6000 medewerkers en in 2001 werden ongeveer 160.000 patentaanvragen ontvangen.

Over NCR Corporation
NCR Corporation (NYSE:NCR) is een toonaangevende technologie-onderneming die wereldwijd actief is. Ze ondersteunt bedrijven bij het versterken van de klantrelaties. NCR's geldautomaten, Teradata-oplossingen en IT-diensten bieden relatietechnologie-oplossingen die de interactie met klanten optimaliseren. De onderneming is gevestigd in Dayton, Ohio, en heeft wereldwijd 30.400 werknemers. (www.ncr.com)

# # #
NCR en Teradata zijn gedeponeerde handelsmerken van NCR Corporation in de Verenigde Staten en andere landen.



Ingezonden persbericht