Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Tilburg

Datum: 20/8/2002
Auteur: Carel Bouman

Tilburgse jongens lopen met nep pistool te zwaaien

TILBURG Gisteravond rond tien over halfzeven hebben agenten aan de Kobaltstraat twee Tilburgse jongens ( 13 en 14 jaar oud ) aangehouden. De politie had een telefoontje gekregen dat aan de Kobaltstraat jongens met een pistool liepen te zwaaien. Dit pistool dat later achter een boom werd aangetroffen was een zogenaamd balletjes pistool en het model van het wapen was van een Walther P5, het wapen dat onder meer bij de politie in gebruik is. Een derde jongen die bij het incident was betrokken hebben de agenten niet meer kunnen traceren. Het pistool heeft de politie in beslag genomen en na verhoor zijn de Tilburgse jongens ter beschikking van hun ouders gesteld.

Tilburger vernielt ruit teambureau Wilhelminapark

TILBURG Gisteravond, even voor negen uur, hebben agenten aan het Wilhelminapark een 36-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van de vernieling van een thermopaneruit van het politiebureau van team Wilhelminapark. Getuigen hebben de man aangewezen als de vermoedelijke dader van deze vernieling. De verdachte is geestelijk in de war.

Man uit Tilburg aangehouden voor bedreiging

TILBURG Vannacht om vijf over twaalf hebben agenten aan de Matterhornstraat een 42-jarige man uit Tilburg aangehouden. Die bedreigde de vriend van zijn dochter met de dood omdat de man geen vrede heeft met deze relatie. Hij bedreigde de vriend van zijn dochter met de dood en dreigde verder ook diens woning in brand te steken.