20 augustus 2002

Incepta versterkt Europees netwerk via overname toonaangevend Belgisch PR adviesbureau PR Force

Incepta Group plc ("Incepta"), een internationale marketing- en communicatiegroep, heeft PR Force NV en zijn dochteronderneming PR Force Nederland BV ("PR Force") overgenomen. PR Force is een onafhankelijk en toonaangevend PR adviesbureau met hoofdzetel te Brussel. De overname betekent een nieuwe stap in de strategische ontwikkeling van de groep in Europa en kadert geheel in Incepta's doelstelling om zijn klanten een geïntegreerde waaier van communicatiediensten aan te bieden.

PR Force werd in 1990 opgericht en telt momenteel 35 medewerkers. Het team is gespecialiseerd in corporate en consumer public relations, financiële communicatie en investor relations, interne communicatie en issue management. Huidige klanten zijn onder meer Aventis, Colgate-Palmolive, Creyf's, Delta Lloyd, Diageo, GIMV, Nike, Packard Bell, PepsiCo, Picanol, Procter & Gamble, Roche, Staples en Toyota Industrial Equipment.

"De uitbouw van een pan-Europees netwerk blijft een prioriteit voor Incepta. Daarbij willen wij onze klanten topadvies kunnen bieden doorheen alle communicatiedisciplines van de groep. Door de overname van PR Force versterkt Incepta verder zijn aanwezigheid in de regio. Als sterkste groeier en grootste onafhankelijk Benelux PR bureau, illustreert PR Force dat een ruim communicatieaanbod lonend is. Samen met Citigate First Financial in Amsterdam, zal de groep een nooit eerder getoonde expertise in financiële communicatie en investor relations voor de Benelux regio kunnen voorleggen", aldus David Wright, Executive Chairman, Incepta.

Johnny Kegels, Managing Director PR Force: "Eind vorig jaar hebben we beslist op zoek te gaan naar een partner om tegemoet te komen aan de Europese ambities van zowel onze klanten als onze medewerkers. Na intensief overleg kozen we voor Incepta omwille van zijn 'best in class' benadering en zijn no-nonsense filosofie. Eveneens doorslaggevend is het feit dat Incepta de enige onafhankelijke communicatiegroep is die perfect aansluit bij onze eigen corporate, financiële en consumer activiteiten. Incepta's netwerk van complementaire diensten zal de internationale behoeften van onze Europese klanten helpen invullen en ons aanbod in de Benelux markt vergroten en versterken."

Voor meer informatie kan u terecht bij:

David Wright, Executive Chairman Patrick Toyne Sewell Richard Nichols, Chief Executive Citigate Dewe Rogerson Mike Butterworth, Finance Director Tel: + 44 (0)20 7638 9571 Incepta Group plc
Tel: +44 (0)20 7282 2800

Johnny Kegels, Managing Director
PR Force
Tel: +32 (0)2 713 0720

Incepta Group plc ("Incepta") is een internationale communicatie- en marketinggroep die zijn klanten toegevoegde waarde biedt via een gediversifieerd en geïntegreerd aanbod van diensten. Incepta bezit een aantal vooraanstaande merken binnen zowel de financiële en corporate communicatie als de marketing communicatie. De groep, met hoofdzetel in Londen, is wereldwijd actief vanuit 68 kantoren en heeft ook een netwerk van verbonden ondernemingen. Momenteel telt Incepta wereldwijd 3250 klanten, waaronder een aantal FTSE 100, FTSE Eurotop 300 en Global Fortune 500 bedrijven. Met meer dan 2000 medewerkers heeft de groep reeds heel wat talent en expertise in huis. Niettemin wil Incepta zich blijven ontwikkelen om tegemoet te komen aan de internationale marketing- en communicatiebehoeften van grote wereldwijde organisaties.

PR Force is een toonaangevend communicatieadviesbureau gespecialiseerd in PR en mediarelaties. Het bedrijf telt 35 medewerkers met verschillende achtergrond en specialisaties waardoor het over elke materie kan adviseren op het hoogste niveau. De activiteiten van PR Force worden als volgt opgedeeld: Corporate & Marketing PR, Financiële Communicatie & Investor Relations, Interne Communicatie en Issue Management / Crisiscommunicatie. PR Force werd in 1990 opgericht en heeft kantoren in Brussel en Amsterdam.