Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid

Persbericht

KOB-opgeleiden en het uitvoerend bouwbedrijf 2002-2007
---

KOB-diploma goed voor een loopbaan in de bouw

Bijna de helft van de directeuren van algemene bouwbedrijven heeft zijn opleiding gekregen bij de Stichting Kader- en ondernemersopleidingen bouwbedrijf (KOB). Van het huidige technisch kaderpersoneel heeft een kwart een opleiding bij de KOB gevolgd. De algemene opinie onder directeuren en kaderpersoneel is, dat voor een goede taakvervulling het volgen van de opleidingen gewenst is. Er is daarbij aanleiding nog meer mensen een opleiding te geven.

Deze conclusies zijn ontleend aan de publicatie van het EIB KOB-opgeleiden en het uitvoerend bouwbedrijf 2002-2007. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de Stichting KOB.

De huidige directeur van een algemeen bouwbedrijf is gemiddeld 46 jaar en is ruim 25 jaar werkzaam in de bouw. Viervijfde begon zijn loopbaan in het uitvoerend bouwbedrijf. Directeuren met een KOB-diploma waren gemiddeld 4 jaar jonger toen zij hun positie kregen dan hun collegas zonder dit diploma. Directeuren worden in het algemeen benoemd na een ervaring van 15 jaar in de bedrijfstak. Van de niet KOB-gediplomeerden is een aantal van mening, dat deze opleiding eigenlijk wel wenselijk is.

In 1999 telde de groep technisch kader van bouwbedrijven rond 25.000 personen. Ongeveer 70 procent hiervan heeft een dagopleiding MBO of hoger. Het opleidingsniveau is de laatste jaren gestegen.Ook onder het kaderpersoneel heerst de mening, dat meer mensen de KOB-opleidingen zouden moeten volgen. De KOB speelt ook een belangrijke rol voor zzp-ers. Naar schatting 2300 zzp-ers richten zich op het werk van het algemeen bouwbedrijf. Op dit moment heeft eenderde van die zzp-ers een KOB-diploma. Hier ligt nog een terrein braak. Overigens beschikken de KOB-opgeleiden onder deze categorie in de bouw niet steeds over het ondernemers-diploma.

Een belangrijke conclusie is, dat nog steeds veel directeuren via de ondernemersopleiding van de KOB hun kennis opdoen. Dit geldt ook voor een flink deel van het kaderpersoneel. Als de toestroom naar directie- en kaderfuncties ook in de komende jaren dezelfde achtergrond houdt als tot nog toe, is een flinke jaarlijkse instroom nodig. Voor de ondernemersopleiding gaat het om 350 nieuwe cursisten per jaar. Voor het kaderpersoneel is eenzelfde aantal nodig om aan de vraag in de bedrijfstak te voldoen.
Zie publicatie: KOB-opgeleiden en het uitvoerend bouwbedrijf 2002-2007