ABN AMRO



Amsterdam, 20 augustus 2002

ABN AMRO start exclusieve onderhandelingen over IT-outsourcing voor Wholesale Clients

ABN AMRO maakt bekend dat het exclusieve onderhandelingen is begonnen met EDS voor een omvangrijk contract met betrekking tot het uitbesteden van de automatisering binnen de business unit Wholesale Clients (WCS).

Dit is de laatste fase in een project rond de IT-dienstverlening binnen WCS. Het voorgestelde contract zal de IT-dienstverlening en applicatie-ontwikkeling omvatten in de belangrijkste landen waar ABN AMRO wholesale activiteiten ontplooit.

De totale waarde van het contract zal naar verwachting tenminste EUR
1,5 miljard bedragen voor een periode van 5 jaar.

Op korte termijn zal overleg met diverse vakbonden plaatsvinden over de personele gevolgen van het project. De contractonderhandelingen zullen naar verwachting in het vierde kwartaal van 2002 worden afgerond. Dan zullen ook nadere details van het contract worden toegelicht.


- - -

Noot aan de redactie:

Over EDS:
EDS is wereldwijd al 40 jaar een toonaangevend ICT-dienstverlener. Ondergebracht in vier Lines of Business, Operation Solutions, Solutions Consulting, PLM Solutions en A.T. Kearney biedt EDS haar afnemers het volledige ICT spectrum aan. Het bedrijf stelt zich ten doel informatietechnologie voor zijn klanten in te zetten ter verbetering van hun bedrijfsprocessen en concurrentiepositie in de digitale economie. In 2001 realiseerde de onderneming een omzet van $21,5 miljard.

EDS is actief in 60 landen en partner voor 's werelds meest vooraanstaande bedrijven en overheden. Tot haar Nederlandse klanten behoren bedrijven zoals AEGON, de Nederlandse Spoorwegen, RET, DSM, Rijkswaterstaat en NUON.

Voor meer informatie kunt u EDS bezoeken op internet: www.eds.com of op www.eds.nl.



ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting (HQ1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam

Tel. 020 628 89 00
Fax. 020 629 54 86

Please read our disclaimer.
Copyright © 1998-2002 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.