Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, dinsdag 20 augustus 2002

Datum: 20/8/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM STEENBERGEN

Pinpas gestolen
Maandag 19 augstus werd door een 80-jarige alleenstaande inwoonster van Steenbergen bij de politie aangifte gedaan van diefstal. Mevrouw is bij het doen van haar boodschappen op 9 augustus bij een plaatselijke supermarkt haar pinpas kwijt geraakt. In de daarop volgende dagen is er voor ruim 4200,= euro van haar rekening afgehaald.

Inbraak in woningen
In de vroege morgen van zaterdag 17 augustus is er vanuit een woning gelegen aan de Steenbergseweg te Dinteloord een sleutelbos en een portemonnaie ontvreemd.In de nacht van zaterdag op zondag is vanuit een woning, gelegen aan de Dorpsweg in De Heen een videocamera en een koperen koetsbel ontvreemd.

TEAM WOENSDRECHT

Winkeldiefstal
Op maandagmiddag werd de 29-jarige H.H. uit Ossendrecht door de politie aangehouden in verband met het plegen van een winkeldiefstal. Bij een drogisterij in Ossendrecht werd door de man getracht 2 tubes haarverf met 'n waarde van 18,98, zonder te betalen uit de winkel mee te nemen. De man dient zich later voor de rechter te verantwoorden.

TEAM RUCPHEN

Verkeersveiligheid
Nu de basissscholen weer begonnen zijn, wordt door de politie regelmatig extra gecontroleerd op het naleven van de verkeersveiligheid in de nabijheid van de scholen. Vanmorgen was een politieman van team Rucphen aanwezig bij een basisschool aan de Vijverstraat in Sint Willebrord. En niet ten onrechte: een enthousiaste automobilist vond het omstreeks 08.30 uur blijkbaar nodig om met een noodgang, luid claxonnerend langs een rij stilstaande auto's te rijden, die ter plaatse was gevormd door ouders die hun kinderen naar school brachten. Meneer kreeg een bekeuring aangeboden van 86, -

Hennepkwekerijen
In een loods aan de Irenestraat te St. Willebrord werd, naar aanleiding van een tip bij een wijkagent, een ingerichte hennepkwekerij aangetroffen met een omvang van 24 lampen. De oogst was reeds afgevoerd, zodat alleen de apparatuur in beslag werd genomen. De benodigde stroom werd illegaal verkregen. Tegen de eigenaar van de loods A.v.O. (37) wordt proces-verbaal opgemaakt ingevolge overtreding van de Opiumwet en diefstal van stroom.

Tevens werd in een schuur aan de Geraniumstraat te St. Willebrord vanmiddag een hennepkwekerij met 150 volgroeide planten ontmanteld. Alle apparatuur, waaronder een 30-tal lampen, werd door de politie in beslag genomen. Ook hier werd de benodigde stroom illegaal verkregen en wordt tegen de bewoner J.D (35) proces-verbaal opgemaakt.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK

Inbraken in woningen in Wouw
Maandag overdag werd er ingebroken in een woning aan de Landeweel in Wouw. Er werden onder andere geld en sieraden weggenomen. De dief had zich toegang verschaft middels het forceren van een slaapkamerraam. Dezelfde middag werd ook ingebroken in een woning aan de Gierelaar. Daar kwam de bewoonster echter juist binnen op het moment dat de dader in het, door hem geforceerde, raam hing om binnen te komen. Hij maakte zich bij het zien van de vrouw onmiddellijk uit de voeten. De politie heeft in beide gevallen aangifte opgenomen en een sporenonderzoek ingesteld. Het gaat zeer vermoedelijk om dezelfde dader.

Op de Fazantberg in Roosendaal werd eveneens ingebroken gedurende de nacht. De bewoners werden wakker en betrapten de twee mannelijke daders, die er spoorslags via het raam, dat zij kort tevoren geforceerd hadden om binnen te komen, vandoor gingen. Enkele gestolen voorwerpen werden buiten de woning terug gevonden. De politie heeft aangifte opgenomen en een sporenonderzoek ingesteld.

Aanhouding man met hennep
Tijdens een routinecontrole op de Rijksweg A 58 werd maandagmorgen een bestuurder aangetroffen met ruim een kilo hennep. De 29-jarige bestuurder, D.S. uit Colfontaine (B), werd aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden met een dagvaarding en een transactievoorstel van 4200 euro.

Diefstal kentekenplaat
Bij de politie werd aangifte gedaan van diefstal van een kentekenplaat, die in de nacht van zaterdag op zondag werd gepleegd. Van een auto die stond geparkeerd op de Graaienhil in Wouw werd een kentekenplaat weggenomen van een Opel Astra.

Vals biljet 50 euro
Bij een horeca-onderneming aan de President Kennedylaan in Roosendaal werd afgelopen weekeinde een vals biljet van 50 euro ontvangen. Hiervan is gisteren aangifte bij de politie gedaan. Het betreft vermoedelijk een kleurenkopie; het valse biljet is voor onderzoek verzonden naar de unit Forensisch en Technisch Onderzoek van de politie Midden en WestBrabant.