EDS bevestigt selectie door ABN AMRO Bank
Capelle aan den IJssel, 20 augustus 2002 - EDS bevestigt dat het door de Wholesale Banking Unit van ABN AMRO bank is geselecteerd voor de levering van een breed pakket aan diensten op het gebied van informatietechnologie. Momenteel zijn beide bedrijven in gesprek over de laatste contractuele details. De bank schat de waarde van het vijfjarig contract op meer dan 1,5 miljard Euro.

Het voorgestelde contract is één van de grootste IT-overeenkomsten in de geschiedenis van de financiële sector en is dit jaar één van de grootste binnen de IT-services industrie.

EDS is wereldwijd marktleider op het gebied van ICT-toepassingen binnen de financiële wereld. De activiteiten in de financiële sector waren het afgelopen jaar goed voor 17% van de omzet van EDS. Meer dan 10.000 EDS-medewerkers zijn actief binnen financiële projecten in 29 landen voor klanten als Lloyds TSB, KBC, Royal Bank of Scotland, Banca di Roma, Deutsche Bank, Bank One, Commonwealth Bank Group, Abbey National en de Korea First Bank.

Over EDS
EDS is wereldwijd al 40 jaar een toonaangevend ICT-dienstverlener. Ondergebracht in vier Lines of Business: Operations Solutions, Solutions Consulting, PLM Solutions en A.T. Kearney, biedt EDS haar afnemers diensten en oplossingen uit het volledige-ICT spectrum aan. Het bedrijf stelt zich ten doel informatietechnologie voor zijn klanten in te zetten ter verbetering van hun bedrijfsprocessen en concurrentiepositie in de digitale economie. In 2001 realiseerde EDS een omzet van USD 21,5 miljard. EDS is actief in 60 landen en partner voor 's werelds meest vooraanstaande bedrijven en overheden. Tot haar Nederlandse klanten behoren bedrijven als AEGON, de Nederlandse Spoorwegen, RET, DSM, Rijkswaterstaat en NUON. Voor meer informatie kunt u EDS bezoeken op www.eds.com of op www.eds.nl

Over ABN AMRO Bank
De ABN AMRO is één van de grootste banken van de wereld met een totale waarde van meer dan 620 miljard dollar. De bank is aanwezig in meer dan 60 landen. De activiteiten zijn gegroepeerd in drie strategische business-units: te weten Wholesale Clients, biedt geïntegreerde zakelijke- en investeringsdiensten aan klanten uit de zakelijke-, institutionele- en publieke sector wereldwijd; Consumer & Commercial Clients, richt zich op retail en MKB-klanten en Private Clients & Asset Management, hierbij ligt de focus op particulier bankieren en fondsbeheer klanten. EDS Contacten:

John Clendening
EDS U.S.
(+1) (972) 797-9494
john.clendening@eds.com

Catherine Greenwood
EDS Europe
(+44) 20 7569 5120
catherine.greenwood@eds.com

Alex van den Hoff
EDS The Netherlands
(+31) 181 502336
alex.vandenhoff@eds.com