Provincie Drenthe

Wegwerkzaamheden
Onderhoud provinciale weg Roderesch

Assen, 20 augustus 2002
Persberichtnummer 02-078



Aanstaande donderdag begint de provincie Drenthe met het onderhoud van de provinciale weg N373 tussen Langelo en Roderesch. De weg wordt daarvoor drie weken afgesloten voor verkeer. De omleiding over Lieveren, Peize en Altena is met borden aangegeven. De werkzaamheden leveren geen problemen op voor de Rodermarkt.

Het betreft deze periode alleen onderhoudswerkzaamheden en gedeeltelijke verbreding van de weg. Aanvankelijk was het de bedoeling om de gehele weg veiliger in te richten en te verbreden. De provincie heeft hiervoor een aanlegvergunning aangevraagd bij de gemeente Noordenveld, waarin ook het kappen van een bomenrij bij Roderesch is voorzien. Het college van B&W heeft echter nog geen besluit genomen over de aanvraag.
Omdat de conditie van de weg te wensen overlaat en de winter zo niet in kan, gaat de provincie nu toch van start met de werkzaamheden. Het betreft regulier onderhoud en verbreding van de wegdelen waarvoor geen bomen hoeven te wijken. Bij deze werkzaamheden worden dus geen bomen gekapt. Wel blijft de provincie in afwachting van het B&W-besluit over de aanlegvergunning. De procedure loopt gewoon door.

De meest actuele informatie over wegwerkzaamheden in Drenthe is te vinden op www.verkeer.drenthe.nl.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl