Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-08-2002
Persberichten district Sittard (HP 15.05) Dinsdag 20 augustus 2002

Spaubeek, gewond bij verkeersongeval:
Een 18 jarige bestuurster van een bromfiets, woonachtig te Stein, is maandagavond 19 augustus 2002 gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Musschenberg te Spaubeek.
Het slachtoffer reed omstreeks 16.30 uur over de Musschenberg komende uit de richting van Bongert. Het slachtoffer schrok van een uit tegenovergestelde richting rijdende vrachtauto, remde haar bromfiets af en kwam door het door regen natte wegdek ten val. Daarbij schoof zij samen met haar voertuig over het wegdek en kwam tegen de vrachtauto terecht. De bromfietsbestuurster liep daarbij een onbekend armletsel op. Zij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar zij werd opgenomen. Vandaag wordt bekeken of een operatie noodzakelijk is. Door de aanrijding werd de bromfiets licht beschadigd. De vrachtauto liep geheel geen schade op.

Sittard, woninginbraken:
Maandag 19 augustus 2002 heeft in een woning aan de Kromstraat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. Na het vernielen van een ruit verkreeg de inbreker de toegang tot de woning. De woning werd doorzocht waarbij een DVD-speler, tientallen cds en enkele dvds werden weggenomen. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

In een woning Aan het Lindjen in Puth heeft maandagavond een inbraak plaats gevonden. Een tuindeur werd opengebroken door de inbreker waarna het gehele huis werd doorzocht. Diverse spullen waaronder een fototoestel, een beurs en diverse sieraden werden weggenomen. Mogelijk zijn de inbrekers gestoord bij de inbraak want in de gang van de woning werden nog diverse goederen aangetroffen die waren klaargezet om meegenomen te worden. Bij een onderzoek in de directe omgeving werd een gestolen personenauto aangetroffen, waarvan het vermoeden is dat deze door de inbreker gebruikt werd. De auto bleek dezelfde avond in Sittard gestolen te zijn. De politie stelt een verder onderzoek in.

Sittard; straatroof
Afgelopen maandag avond, omstreeks 22.30 uur vond op de Tudderenderweg in Sittard een straatroof plaats. Een 74-jarige vrouw liep op de Tudderenderweg (ter hoogte van de Vrangendael) toen plotseling een onbekende jongeman haar vanachter op het hoofd sloeg en haar omver trok, vermoedelijk om het slachtoffer te beroven van haar tas. Daarbij griste de gewelddadige straatrover een doosje (daarin bevonden zich overigens geen waardevolle spullen) uit de tas en liep er vandoor. Het slachtoffer die tengevolge van de gewelddadige beroving en de val een bult en enige pijnlijke plekken had opgelopen, heeft zich medisch laten verzorgen waarna zij weer huiswaarts kon. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Geleen; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen maandag radarsnelheidscontroles gehouden op diverse locaties (ondermeer Kampstraat etc.) in Geleen. De politie controleerde daarbij totaal 1.189 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 143 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km p/u.

Geleen; aanrijding
Afgelopen maandagmiddag vond op de Vouersweg in Geleen een aanrijding plaats. Een 17-jarige bestuurder van een quad uit Stein, die met zijn quad vanaf een parkeerplaats via een pad de Vouersweg opreed, botste op de Vouersweg met zijn quad tegen een motor, bestuurd door een 45-jarige man uit Meerssen. Beide voertuigbestuurders raakten bij de aanrijding gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. De motorbestuurder uit Meerssen kon na medische verzorging weer huiswaarts doch de bestuurder van de quad werd (met nog onbekende aard/ernst letsels) opgenomen in het Academisch ziekenhuis in Maastricht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.