Politie Midden- en West Brabant

Persberichten 20 augustus 2002, district Oosterhout

Datum: 20/8/2002
Auteur: Jeroen Steenmeijer

Team Geertruidenberg Drimmelen:

Politie arresteert agressieve automobilist
RAAMSDONKSVEER: Maandagavond 19 augustus 2002 arresteerde de politie een agressieve automobilist. De verdachte reed rond 21.30 uur achteruit, vanuit een uitrit, de rijbaan van de Julianalaan op te Raamsdonksveer. Een juist passerende scooterrijder moest voor hem uitwijken en claxonneerde. De automobilist was kennelijk van het toeteren niet gediend. Hij achtervolgde de scooterrijder namelijk. Op de Breetweerlaan reed hij op de scooterrijder in. Daarbij ontstond een kleine aanrijding waarbij de scooter beschadigd werd. Het spatbord scheurde en brak af. Verder is er een flinke kras ontstaan onder de koplamp van de scooter. De scooterrijder vluchtte hierop de shop van een benzinestation in. De automobilist ging achter de scooterrijder aan. In de shop bedreigde hij de scooterrijder verbaal. Een getuige bevestigde dit relaas. Daarnaast bestudeert de politie de videoband van de beveiligingscamera van het benzinestation. De scooterrijder deed aangifte, waarna de politie direct tot aanhouding overging. De auto van de verdachte is in beslag genomen. Daarnaast heeft de politie het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen gevraagd om te onderzoeken of de verdachte over de vereiste vaardigheid en geschiktheid heeft voor het besturen van een autos. Kortom het CBR zal onderzoeken of de verdachte zijn rijbewijs kan/mag behouden. De verdachte is overigens verplicht om aan een dergelijk onderzoek mee te werken. De verdachte is een 23 jarige inwoner van Raamsdonksveer.

Jongetje breekt been in zwembad
RAAMSDONKSVEER: Op maandagmiddag 19 augustus omstreeks 16.55 uur brak een 7-jarig Oosterhouts jongetje zijn been. Dit gebeurde bij een ongeval in zwembad De Ganzewiel aan de Kerklaan te Raamsdonksveer. Hij sprong van de duikplank af en was niet op tijd weg voor degene die hem achterop kwam. Deze sprong boven op hem, waarschijnlijk op zijn bovenbeen. Hij is voor behandeling per ambulance vervoerd naar het Amphiaziekenhuis te Breda.

Snelheidscontroles
GEM. DRIMMELEN: Op maandag 19 augustus werden tussen 09.00 uur en 17.00 uur diverse snelheidscontroles gehouden in de gemeente Made en Drimmelen.
Op de Kerkdijk in Helkant werden 190 passanten gecontroleerd en werden 36 overtredingen vastgesteld. Hoogst gemeten snelheid 61 km per uur. Op de Molenstraat in Terheijden werden 165 passanten gecontroleerd en werden
12 overtredingen vastgesteld. Hoogst gemeten snelheid 64 km per uur. Op de Drimmelenseweg in Made werden 385 passanten gecontroleerd en werden
33 overtredingen vastgesteld. Hoogst gemeten snelheid 97 km per uur.

Politie neemt stoorzender voor snelheidscontroles in beslag TERHEIJDEN: Op dinsdag 20 augustus werd door de Politie op de Raadhuisstraat en de Molenstraat in Terheijden gecontroleerd met de Lasergun op de snelheid in de 30 km zone. In totaal werden 10 bekeuringen voor de snelheid uitgeschreven en 1 voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Tijdens de controle werd een personenauto gecontroleerd, die de lasergun stoorde, waardoor de snelheid niet kon worden gemeten. Na staande houding bleek dat er een zogenaamde Stinger in de auto was ingebouwd. Dit is een elektronisch apparaat dat actief en continu een stoorsignaal uitzendt. Dit stoorsignaal is bedoeld om snelheidscontroles te dwarsbomen. Dit wettelijk verboden apparaat is in beslag genomen. Tegen de bestuurder, een 45 jarige man uit Oosterhout, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Team Oosterhout:

Man valt van ladder en breekt been
OOSTERHOUT: Op dinsdag 20 augustus 2002 omstreeks 10.40 uur raakte een 60-jarige Oosterhouter gewond bij een doe-het-zelf klusje. De man was met een kleine ladder op het dak van een schuur gaan staan. Toen de ladder wegschoof, kwam hij op de harde ongelijke dakpannenvloer terecht en brak daarbij zijn onderbeen. Hij is met behulp van een hoogwerker van de brandweer van het dak gehaald en door de ambulance voor behandeling overgebracht naar het Amphiaziekenhuis te Oosterhout. Dit ongeval gebeurde op Vlierlaan te Oosterhout

Team Waalwijk:

Poging inbraak tankstation
WAALWIJK: In de nacht van dinsdag 20 augustus 2002, omstreeks 02.30 uur, is getracht om in te breken in een tankstation aan de Groenewoudlaan te Waalwijk. Men trachtte met een steen de ruit van de voordeur in te slaan, maar dat is niet gelukt. De ruit werd wel zodanig vernield dat deze vervangen moet te worden.

Inbraak tankstation
SPRANG-CAPELLE: In de nacht van dinsdag 20 augustus 2002, omstreeks 02.45 uur, is er ingebroken in een tankstation aan de Tilburgseweg te Sprang-Capelle. Door met een kleine zwarte personenauto op het pand in te rijden vernielde men de ingang van het station. Hierbij ontstond aanzienlijke materiële schade. Vanuit de shop heeft men sloffen sigaretten gestolen. Rond 07.00 uur is de auto die vermoedelijk gebruikt is bij de kraak door de politie teruggevonden in Tilburg. Het gaat om een gestolen auto.

Aanhouding winkeldieven
WAALWIJK: Op dinsdag 20 augustus 2002, omstreeks 11.45 uur, arresteerde de politie twee winkeldieven. Zij pleegden vermoedelijk kort tevoren een winkeldiefstal in winkelcentrum De Els te Waalwijk. De dieven gingen er vandoor in een grijze Toyota. Na een korte achtervolging konden de beide inzittenden op de Prof. Kamerlingh Ohnesweg te Waalwijk worden aangehouden. Het gaat om een 18-jarige en een 19-jarige man uit Tilburg. Ze worden verdacht van diefstal van een zonnebril van het merk Look. Deze zonnebril heeft een waarde van 99,- euro.