Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Breda

Datum: 20/8/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Politie houdt auto-inbreker aan

BREDA: Vanmorgen omstreeks 06.00 uur heeft de politie op de Krayenhofstraat te Breda een 38-jarige Bredanaar op heterdaad aangehouden op de verdenking van een auto-inbraak

Agenten zagen vanmorgen dat op de Lelystraat een man bij een witte Opel Astra stond. Zij zagen dat de man vervolgens wegrende in de richting van een brandgang. De ruit van het rechterachterportier was ingeslagen. Een van de agenten stapte uit het voertuig en rende achter de verdachte aan. De andere agent maakte met het dienstvoertuig een omtrekkende beweging. Ter hoogte van de Krayenhofstraat wisten de agenten de verdachte aan te houden. Bij zijn fouillering werd een schroevendraaier aangetroffen. Op de vluchtroute vonden de agenten tevens een frontje van een autoradio terug. Dit frontje blijkt uit de opengebroken Opel afkomstig te zijn. De verdachte is vanmiddag na verhoor in vrijheid gesteld. Hij heeft een AU-dagvaarding meegekregen.

Brommerdief

BREDA: Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee hebben vannacht op de Haven te Breda een 35-jarige Bredanaar aangehouden op de verdenking van de diefstal van een bromfiets aldaar.

De opsporingsambtenaren waren aangesproken door een getuige die de diefstal zag gebeuren. Op aanwijzing van die getuige kon de verdachte worden aangehouden. Het ging om een blauwe Puch Maxi., Eigendom van een 35-jarige Bredanaar. De verdachte is vanmiddag na verhoor in vrijheid gesteld.

Fransman rijdt tegen bussluis

BREDA: Een 25-jarige Fransman reed gisteren met zijn auto over de Houtmarkt te Breda. Hij volgde met zijn voertuig een stadsbus terwijl deze de aldaar geplaatste bussluis passeerde. Nadat de bus over de sluis gereden was, kwam deze zoals gebruikelijk weer omhoog. De Fransman zag dit niet en reed tegen de bussluis aan. De gevolgen waren aanzienlijk. Zijn auto was zodanig beschadigd dat deze getakeld moest worden. Ook de bussluis moest gerepareerd worden.

Wielrenner aangereden

ZUNDERT: Vanmiddag heeft omstreeks 13.00 uur op de Prinsenstraat een verkeersongeval plaats gevonden, waarbij een 40-jarige Roosendaler gewond is geraakt.

Het slachtoffer reed op zijn racefiets over de Prinsenstraat. Een 37-jarige Zundertse kwam uit tegengestelde richting. Zij sloeg links af de Berkenring op en zag de fietser die de kruising rechtdoor wilde oversteken over het hoofd. Het slachtoffer brak zijn linkersleutelbeen. Hij werd door de GGD overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal. Medewerkers van een nabij assurantiekantoor stelden een ruimte ter beschikking voor de opvang en afhandeling van de aanrijding.

Winkeldiefstallen

BREDA: Gistermorgen is een 49-jarige Bredase betrapt op winkeldiefstal bij een supermarkt op het winkelcentrum Moerwijk. Ze had voor 8,45 euro aan goederen gestolen. Zij heeft een proces-verbaal gekregen. Ook een 35-jarige zwerver is gistermiddag aangehouden ter zake winkeldiefstal. Hij had in een winkel op de Oude Terheijdenseweg 4 Zeeuwse bolussen weggenomen ter waarde van circa 2 euro. Hij weigerde ook nadat hij betrapt was deze lekkernij te betalen. In plaats daarvan at hij ze nog voor de komst van de politie op. De politie heeft de man na verhoor in vrijheid gesteld en de zaak middels een mutatie vastgelegd.

Inbraak school

BREDA: De nacht van zondag op maandag is ingebroken in een school aan de Luikstraat te Breda. De dader verschafte zich de toegang tot het pand door aan de achterzijde een deur open te breken. Via een trap is men naar het laboratorium geklommen, alwaar men een ruit van een deur heeft ingeslagen. Ui de kantoor ruimte is een server van een computer gestolen.