Nederlands Huisartsen Genootschap


Herdruk brochure Zwanger; algemene informatie verschenen

Begin 2001 hebben alle huisartsen, verloskundigen en gynaecologen de brochure Zwanger, algemene informatie - ontwikkeld door de beroepsorganisaties van verloskundigen (KNOV), huisartsen (NHG) en gynaecologen (NVOG) ontvangen. Na een jaar was de eerste oplage van 200.000 exemplaren uitverkocht. In samenwerking met het College voor zorgverzekeringen (CVZ) is nu een herziene herdruk van de brochure verschenen in een oplage van 200.000 exemplaren. Naast enkele kleine wijzigingen, is de vroegere folder bloedonderzoek bij zwangere vrouwen van CVZ integraal in de brochure opgenomen.

De nieuwe brochure is gratis te bestellen bij de entadministratie. Het adres van de entadministatie in uw regio is te vinden via de Landelijke Vereniging van Entadministraties: www.entadministraties.nl of telefoon 030-2993187

De brochure is naar verwachting vanaf 1 september tevens te downloaden via de websites van de NVOG (www.nvog.nl), het NHG (http://nhg.artsennnet.nl) en de ledensite van de KNOV (http://leden.knov.nl).

De directies en besturen van KNOV, NHG en NVOG benadrukken het belang van eenduidige voorlichting aan zwangeren, en bevelen het gebruik van de brochure bij uw voorlichting aan.

De samenstellers:
Erica Bakkum, NVOG
Ellen Out, KNOV
Ton Drenthen, Sander Flikweert, NHG
Martine Witteveen, CVZ