Hewlett-Packard


HP introduceert Compaq Evo N1005v notebook

Nieuwe draagbare pc met draadloze connectiviteit voor mobiel toegang tot internet of bedrijfsnetwerk

Amstelveen, 12 augustus 2002 - HP lanceert de Compaq Evo N1005v notebook-pc die voorbereid is op draadloze communicatie. Met deze nieuwe draagbare pc hoeven gebruikers geen extra onderdelen mee te nemen of uit te wisselen. Het alles-in één ontwerp van dit notebook biedt een optische drive, een grote vaste schijf en een diskettestation. Dit nieuwe product is met name geschikt voor MKB-bedrijven.

De Compaq Evo N1005v biedt zakelijke gebruikers hoge prestaties dankzij de snelle mobiele AMD Athlon XP-processors met QuantiSpeed-architectuur en PowerNow!-technologie. De Evo N1005v wordt tevens standaard geleverd met geïntegreerde ATI Mobility Radion 4x AGP graphics en 14,1" of 15" XGA-display. Met de batterij kan drie uur achtereen gewerkt worden.

Evenals alle andere nieuwe Evo-notebooks, beschikt de N1005v over de MultiPort-technologie. Via deze connectiviteitsmodule kan het notebook gemakkelijk draadloos worden aangesloten op het bedrijfsnetwerk of op het internet. De MultiPort module is in zowel een 802.11b- als een Bluetooth-uitvoering beschikbaar. Deze technologie biedt betere prestaties dan traditionele PC Card-modules en meer flexibiliteit bij upgrades en uitbreidingen. Tevens blijft het pc-slot vrij voor andere technologie, zoals een smart card reader of biometrische vingerafdruk herkenning.

De Evo N1005 beschikt over een geïntegreerde netwerkaansluiting en een modem in het standaard 'Mini-PCI'-formaat. Verder bieden de nieuwe notebooks een hoge geluid- en beeldkwaliteit, dankzij een DVD-speler, een universele TV-aansluiting, Dolby Digital-geluid met JBL Pro speakers. Er kan gekozen worden tussen een DVD/CD-RW- of een DVD-ROM-drive.

De Evo N1005v is beschikbaar vanaf 1549 exclusief BTW (richtprijs).

HP is toonaangevend leverancier van producten, oplossingen en diensten en maakt technologieën toegankelijk voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing,internet access devices, imaging en printing.

Het nieuwe HP heeft over 2001 een gecombineerde omzet van circa 81,7 miljard dollar behaald en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. In Nederland bedroeg de omzet circa 2,18 miljard en heeft HP 10 vestigingen.