Gemeente Uithoorn



VERGADERDATA GEMEENTERAAD EN COMMISSIES
Het nieuwe schooljaar begint bijna weer en daarmee ook de vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissies. De commissie voor ruimte, leefomgeving en middelen vergadert al eerste weer op woensdag 21 augustus. Daarna volgt de commissie voor bestuur, welzijn, onderwijs en zorg, die op donderdag 22 augustus vergadert. De commissie voor bestuurlijke vernieuwing vergadert donderdag 5 september.
De gemeenteraad heeft zijn eerste vergadering weer op donderdag 12 september. De agendapunten van deze vergaderingen zijn nog niet bekend.

OPEN DIERENDAG IN UITHOORN

Sinds kort is de Dierenbescherming Uithoorn / de Ronde Venen in het bezit van een splinternieuwe dierenambulance. Deze nieuwe auto gaan ze in gebruik nemen op een zogenaamde "open dierendag". Deze dag wordt gehouden op zaterdag 17 augustus van 11.00 - 17.00 uur. De locatie is het terrein van hondenschool Cave Canem op de hoek van de Amsterdamseweg en de Molenlaan in Uithoorn.

Het volledige programma is op dit moment nog niet helemaal bekend, maar om alvast een paar dingen te noemen; er komt een demonstratietraining van de honden school, springkussen voor de kinderen, onthulling nieuwe ambulance door wethouder Rita de Leeuw, een aantal kramen van diverse organisaties, keuring van huisdieren door dierenarts, suikerspinnenkraam, loterij, kleurwedstrijd en prijsvraag voor de kinderen enz.

NIEUW PASPOORT: WEET U DAT HET VIJF DAGEN DUURT VOOR UW NIEUWE PASPOORT OF IDENTITEITSKAART KLAAR IS !

De vakantietijd is weer aangebroken en duizenden Nederlanders gaan heerlijk op stap. Het land uit, op naar zonnige streken en verre vreemde landen. Maar zijn uw reisdocumenten nog wel geldig?
Met een verlopen document mag u niet meer de grens over. Dat moet u inleveren bij de gemeente.

Ook uw rijbewijs moet elke tien jaar vernieuwd worden. Met een verlopen rijbewijs mag u niet rijden. Kijk dus even of ook uw rijbewijs nog wel geldig is voor u op stap gaat. Op het vernieuwen van uw rijbewijs kunt u in het gemeentehuis wèl wachten.

Voor uw paspoort of identiteitskaart ligt dat wat ingewikkelder. U moet persoonlijk langskomen om een nieuw reisdocument aan te vragen. Daarna duurt het vijf werkdagen voor u het nieuwe paspoort of de identiteitskaart (ook weer zelf komen) kunt afhalen. De gemeenten maken de reisdocumenten namelijk niet meer, dit gebeurt nu in een "paspoortenfabriek".

Nieuw is dat voor de bijschrijving van een kind in een paspoort ook een pasfoto nodig is en dit kind zelf mee moet komen bij de aanvraag. Ook deze kindsticker voor het paspoort kunt u pas na vijf werkdagen weer ophalen.

Kortom: wacht niet tot de laatste week voor uw vakantie met het aanvragen van een nieuw reisdocument of voor de bijschrijving van kinderen in uw paspoort. U kunt dan behoorlijk in de problemen komen.

Voor de informatie over wat u mee moet nemen bij de aanvraag van een paspoort of identiteitskaart kunt u hier kijken of bellen met de gemeentewinkel 0297-513111.
Informeer even voordat u naar het gemeentehuis komt, anders staat u misschien voor niets te wachten.

Mocht u een paspoort of identiteitskaart kwijt zijn ga dan eerst naar de politie om aangifte te doen en neem het proces-verbaal mee naar het gemeentehuis bij de aanvraag van een nieuw reisdocument! De gemeentewinkel is dagelijks geopend van 08.30 - 17.00 uur, op donderdagavond tot 19.30 en op vrijdag tot 16.00 uur.

VVV OP DONDERDAGAVOND GEOPEND IN PLAATS VAN OP ZATERDAG

Door personeelsgebrek is de VVV / ANWB-vestiging in het gemeentehuis deze zomer helaas niet geopend op zaterdagen. Om toch het publiek tegemoet te komen is de VVV/ANWB met ingang van donderdag 6 juni a.s. elke donderdagavond geopend tot 19.30 uur. Deze donderdagavond-openstelling is in de maanden juni en juli 2002.

KLACHTEN

Het kan zijn dat u zich onheus bejegend voelt door een gedraging van een bestuurder of ambtenaar. In dat geval kunt u schriftelijk een klacht indienen bij de gemeente, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. Op uw klacht wordt zo snel mogelijk gereageerd.

Bent u het niet eens met deze reactie dan kunt u uw klacht schriftelijk voorleggen aan de Nationale ombudsman, Bezuidenhoutseweg 151, postbus 93122, 2509 AC Den Haag. U doet er verstandig aan eerst het gratis telefoonnummer 0800- 33 5555 te bellen om te informeren of de Nationale ombudsman wel iets voor u kan betekenen. Zo'n telefoontje voorkomt dat u onverhoopt voor niets een brief naar de ombudsman schrijft.