Gemeente Nieuwegein


Sportbus Nieuwegein groot succes

De sportbus van het sportbuurtwerk Nieuwegein blijkt een groot succes te zijn. Er zijn de afgelopen maanden veel kinderen en jongeren op af gekomen. Zij kunnen bij de bus allerlei sportmaterialen lenen, zoals bijvoorbeeld jongleerspullen, inline skates, voetballen en doeltjes. Ook kunnen ze onder leiding van de sportbuurtwerkers Rick, Jeffrey, Friso en Ate gezamenlijk slagballen of voetballen. Er is ook een grote parachute aanwezig om mee te spelen. Alles is gratis. Een groot aantal kinderen bezoekt de bus elke week.

De sportbus staat nog de eerste woensdagen van augustus van 13.30 - 15.30 uur op het sportplein van Park Kokkeboogaard (op de grens van Zuilenstein en Jutphaas / Wijkersloot). De laatste keer is op woensdag 21 augustus met ter afsluiting een survivalbaan. Elke donderdagmiddag staat de bus bij het sportveld aan de Mispelgaarde (Batau-Zuid), ook van 13.30 - 15.30 uur. Dat gebeurt voor het laatst op donderdag 15 augustus.

De bus is de afgelopen maanden druk bezocht. Niet alleen door kinderen maar ook door hun ouders, grootouders of verzorgers. De sportbuurtwerkers besteden behalve aan de sportactiviteiten ook veel aandacht aan sociaal gedrag, zoals samen spelen, zwerfafval opruimen, netjes taalgebruik enz.

Invoerdatum 5-8-2002