Gemeente Dongeradeel


ENECO Tour in Dokkum op 21 augustus a.s.

Op 21 augustus komt de ENECO Tour naar Dokkum. Dat betekent dat de belangrijkste meerdaagse etappewedstrijd van Nederland voor profwielrenners en het gehele bijbehorende gebeuren gedurende de start van de tweede etappe, die wordt verreden van Dokkum naar Apeldoorn, van dichtbij kan worden bekeken. Het belooft een waar spektakelstuk te worden!

De tourorganisatie is er in geslaagd een uitstekend deelnemersveld te contracteren. Voortreffelijke klassementsrenners en de wereld sprintelite zijn aanwezig. Alle Nederlandse topcoureurs nemen deel. Enkele namen:
de Nederlanders Erik Dekker en Michael Boogerd, de Belg Johan Museeuw (leider van het wereldbekerklassement), de Italiaan Mario Cipollini,
de Duitser Erik Zabel,
de Australiër Robbie McEwen (winnaar van de groene trui in de Tour de France van dit jaar).

Waar gaat het gebeuren?

De deelnemers, alle volgauto's en de reclamekaravaan stellen zich op op het parkeerterrein de Harddraver, de Harddraversdijk, het oefenterrein en het parkeerterrein Kalkhuisplein. Voor het publiek zal er alle ruimte zijn om alles te aanschouwen op het parkeerterrein de Harddraver. De deelnemers starten "neutraal" voor een ronde van 8 kilometer door Dokkum en volgen daarbij de volgende route (klik op het kaartje voor een groter overzicht):

Gedurende de ochtend van de 21e augustus zullen reeds vanaf ca. 09.00 uur veel activiteiten rond het parkeerterrein de Harddraver plaatshebben. Vanaf ca. 10.00 uur zullen de profwielrenners zich één voor één melden op het startpodium voor het tekenen van de deelnemerslijsten, voor het houden van interviews en natuurlijk is er dan gelegenheid voor de handtekeningjagers. Bovendien zullen er dan ook nog enige huldigingen plaatshebben. Om 11.00 uur zal het startschot worden gelost voor het vertrek van alle deelnemers voor de neutrale ronde door Dokkum. Tussen 11.00 uur en 11.20 uur zal het deelnemersveld de neutrale route afleggen.

Het moet een prachtig wielerfeest worden. Komt u massaal op woensdagochtend naar het parkeerterrein de Harddraver! Ga daarna naar de weekmarkt. Club '65 ondersteunt dit feestelijke gebeuren met enige extra activiteiten in de binnenstad. Het gemeentebestuur wenst u heel veel plezier bij dit schitterende evenement.

Een verzoek aan u: hou de route obstakelvrij. Heb er begrip voor dat op de parkeerterreinen aan de Harddraversdijk niet kan worden geparkeerd.