Ingezonden persbericht

Zoetermeer, 14 augustus 2002
PERSUITNODIGING
Aan de redactie

'Veilig op Weg' en Bart Bosch nemen live-cd en videoclip op tijdens Kids Adventure

Op woensdag 21 augustus neemt presentator Bart Bosch samen met zo'n 425 kinderen live een verkeersveiligheidslied en videoclip op in Ahoy te Rotterdam. Hiermee geeft hij het startsein voor het zesde seizoen van het voorlichtingsproject 'Veilig op Weg; zorg dat je gezien wordt!'. 'Veilig op Weg' leert kinderen in het basisonderwijs veilig om te gaan met de vrachtauto. De nieuwe minister van Verkeer en Waterstaat R. de Boer heeft - onder voorbehoud van verplichtingen in de ministerraad - toegezegd hierbij aanwezig te zijn.

Het programma ziet er als volgt uit:
10 uur Ontvangst in de VIP-lounge 1
11 uur Aanvang programma in het showcase-theater in de Leuvehal in Ahoy. Welkom door Frank Oomen, voorzitter van 'Veilig op Weg'. Gevolgd door een presentatie en opnames onder leiding van Bart Bosch, bekend presentator van kinderprogramma's.
12.30 Einde programma

De start van het zesde seizoen van het voorlichtingsproject vindt plaats tijdens het evenement Kids Adventure (13 t/m 24 augustus), waar 'Veilig op Weg' met een stand op het Continent 'Techniek' is vertegenwoordigd (stand 83, Maashal). Kids Adventure duurt tien dagen en richt zich op kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Het project 'Veilig op Weg' gaat in september bij aanvang van het nieuwe schooljaar weer van start. Voorlichtingsteams bezoeken met de demonstratievrachtauto ruim honderd basisscholen in het hele land. De leerlingen krijgen eerst een theorieles waarna zij buiten bij de vrachtauto het zojuist geleerde in de praktijk oefenen. 'Veilig op Weg' is een initiatief van de Kring van Jonge Ondernemers (KJO) van Transport en Logistiek Nederland. De kern van het project is dat transportondernemers zelf, op vrijwillige basis, met de 'Veilig op Weg' vrachtauto op pad gaan om door heel Nederland kinderen les te geven.

De 'Veilig op Weg' demonstratievrachtauto met chauffeur wordt gesponsord door: DAF Trucks NV - DAF Nederland, VTL, Randstad Transportdiensten, energiemaatschappij BP en Van Vliet Trucks Holland BV.

Bel voor meer informatie en aanmelding met Clarisse Buma, woordvoerder Transport en Logistiek Nederland, telefoonnummer 079 - 36 36 115 / 06 - 51 806 340. Of bezoek de Internetsite van 'Veilig op Weg': www.veilig-op-weg.nl.