Ingezonden persbericht

Saluut Koninklijke Marine aan 200 jarige Sociëteit De Witte

DEN HAAG, 20020819 -- Ter gelegenheid van het 200 jarig bestaan van Sociëteit De Witte en het 175 jarig bestaan van haar zomerpaviljoen op de duinen bij Scheveningen, brengt de Koninklijke Marine op woensdag 21 augustus een feestelijk saluut. Het fregat de Hr. Ms. Van Nes voert vlak voor de kust bij Scheveningen een spectaculaire oefening uit, inclusief landing op de kust.

De Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte werd op 2 oktober 1802 opgericht en bestaat dus in 2002 tweehonderd jaar. Behalve over een prachtig sociëteitsgebouw aan Het Plein in Den Haag, beschikt De Witte ook over het een zomerpaviljoen op het duin van Scheveningen, tweehonderd meter zuidelijk gelegen van de Pier. Ook voor dit bijzondere en historische paviljoen is 2002 een jubileumjaar. Honderd vijfenzeventig jaar geleden werd het in opdracht van Koning Willem I gebouwd.

Omdat De Witte door haar hele bestaan heen een bijzondere relatie heeft gehad met de Koninklijke Marine, zal woensdag 21 augustus aanstaande ter gelegenheid van een officiële feestelijke bijeenkomst, het fregat de Hr. Ms. Van Nes een korte oefening houden voor de kust ter hoogte van Het Paviljoen.

Van 17.15 uur tot 17.45 uur zal het fregat voor de kust liggen terwijl op Het Paviljoen de gasten worden ontvangen. Van 18.45 uur tot 20.00 uur zal een oefening plaatsvinden waarbij onder andere een landing op de kust zal worden uitgevoerd. Het precieze verloop van de oefening is onbekend en wordt door de Marine niet vrijgegeven, omdat de oefening deel uitmaakt van het reguliere oefenprogramma van de Hr. Ms. Van Nes.

Sociëteit De Witte is zeer vereerd met deze bijzondere wijze waarop de Koninklijke Marine haar met het tweehonderdjarig bestaan wil feliciteren.



Ingezonden persbericht