Provincie Drenthe

Provincie peilt mening Drenten

Assen, 19 augustus 2002
Persberichtnummer 02-076



De provincie Drenthe wil zoveel mogelijk burgers betrekken bij de herziening van het Provinciaal Omgevingsplan(POP). Daarom verschijnen de komende vijf weken advertenties in dag- en weekbladen. Hierin worden inwoners van de provincie uitgenodigd te reageren op stellingen. Deze hebben betrekking op bereikbaarheid, stadseconomie, water, sociale aspecten en regelgeving. De eerste oproep staat woensdag 21 augustus in de kranten.
Na de vijf weken kunnen inwoners van Drenthe rechtstreeks via een digitaal spreekuur op www.drenthe.nl van gedachten wisselen met gedeputeerden.

In het Provinciaal omgevingsplan staat wat de provincie in de toekomst wil op het gebied van ruimtelijke ordening, milieu, waterhuishouding, verkeer en vervoer. Het plan bestaat sinds 1998 en wordt momenteel op een aantal punten herzien. In januari 2003 is het voorontwerp van het provinciaal omgevingsplan klaar.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl