Gemeente Neede

21-8-2002, 11.00 UUR

Ivon Berenpas is Jamkoningin 2002

Op de Nationale Jammarkt, die vandaag in het centrum van Neede plaats vindt, is Ivon Berenpas zojuist (om 11.00 uur) gepresenteerd als de Jamkoningin van 2002. Op het Kerkplein kwam zij tevoorschijn uit een reuzenjampot (een creatie van Gerrit ten Hoopen en Joop - Rue de Vieux- Rust). Chantal Hogeweg, jamkoningin in 2001, heeft haar taak dus overgedragen aan haar opvolgster.

Ivon Berenpas is 26 jaar en heeft verstand van kleine potjes met grote oren. Ze is namelijk Juf Ivon van de jongste leerlingen van de openbare basisschool De Hofmaat in Neede Ze werd weliswaar niet in Neede geboren, maar is er wel getogen. Needse jam kent Ivon maar al te goed. Haar oma, de 92 jarige Mineke Berenpas, werkte in de jaren twintig van de vorige eeuw op n Jam ; de fabriek van de Tuinbouwmaatschappij Gelderland. Ivon houdt, hoe kan het ook anders, van aardbeienjam èn frambozenjam. Dat waren ook al succesnummers in de tijd van de Needse jamfabriek. Ivon is een spontane, sportieve en enthousiaste meid. Dat waren voor de jury de redenen om haar de promotionele taak als jamkoningin toe te vertrouwen.

Ivon is om 13.00 uur aanwezig bij de aanbieding van het eerste potje nieuwe oogst door de Stichting Oogzorg Himalaya aan het gemeentebestuur. Om 16.00 uur maakt ze bekend welke standhouder de mooiste kraam heeft en welke Needse ondernemer op de meest creatieve wijze op het jam-thema heeft ingespeeld. Donderdagmiddag om 16.30 uur biedt zij de bewoners van Zorgcentrum "Het Meijersveld" in Neede namens de standhouders een jam-buffet aan.

Na de première in 1994 van Anja Hennink als Neêrlands zoetste koningin, was Patricia ten Brinke in 1995, Miranda Brüning in 1996, Carmen Hurrebrink in 1997, Katja ten Hoopen in 1998, Corine van Sark in 1999, Natasha Bijleveld in 2000 en Chantal Hogeweg vorig jaar het stralende middelpunt van de Nationale Jammarkt.

De verkiezing van de Jamkoningin wordt georganiseerd door de Needse Winkelstand, Rabobank Neede e.o. en de Ondernemersvereniging Neede, in samenwerking met de gemeente Neede. De winnares krijgt een reischeque aangeboden en wordt door Needse ondernemers helemaal in het nieuw gestoken (Boetiek Sarah Laffiëtte verzorgde de kleding, Schuurman het schoeisel en Bloemsierkunst Joop Bouwmeester nam de bloemen voor zijn rekening. Kapsalon Janet verzorgde het kapsel.) Bewegingsstudio De Gaard zorgt er de komende maanden voor dat de jamkoningin de jammetjes er weer af traint . De Jamkoningin is op de Nationale Jammarkt de prominente gast van de Needse ondernemers en de andere standhouders.

Voorlichting gemeentehuis, www.neede.nl
H.A. van Faassen, telefoon (0545) 28 88 54