Macintosh Retail Group

Kwantum, Piet Klerkx en Woonexpress, Stoutenbeek en Mondileder introduceren nieuwe woonsites

Online oriënteren vanuit de 'luie stoel' op meer dan 5000 artikelen voor in en om het huis

Kwantum (www.kwantum.nl), Piet Klerkx en Woonexpress (www.pietklerkx.nl), Stoutenbeek (www.stoutenbeek.nl) en Mondileder (www.mondileder.nl), beschikken vanaf heden over een nieuwe website met een totaalaanbod van meer dan vijfduizend artikelen voor in en om het huis. Tot op heden was het aanbod van woonartikelen op internet in Nederland zeer beperkt, maar met de introductie van de nieuwe sites wordt dit aantal ongeveer verdrievoudigd. Gezamenlijk vormen de sites op dit moment de grootste online-aanbieder van meubels en woonaccessoires. Op alle websites kan men artikelen bekijken en indien gewenst direct kopen.

Met de introductie van de nieuwe woonsites spelen de vijf dochterondernemingen van Macintosh Retail Group actueel in op de groeiende behoefte van de consument zich eerst online te oriënteren alvorens in de winkel tot koop over te gaan of online te bestellen. Internet speelt in het hele aankoopproces een steeds belangrijkere rol, zo blijkt onder meer uit het onlangs door Taylor Nelson Sofres (dochteronderneming NIPO) uitgevoerde onderzoek Global eCommerce Report 2002. Per maand gebruikt 20% (2001: 18%) van de internetgebruikers internet om zich te oriënteren voordat in de winkel een product wordt aangeschaft.

De belangrijkste reden om op afstand te winkelen en te oriënteren is het gemak om de aankoop thuis te kunnen uitzoeken (79%). Ook het feit dat men zelf kan bepalen wanneer men winkelt, speelt een grote rol.

Klantvriendelijk
De nieuwe websites zijn uiterst klantvriendelijk in vormgeving en gebruik. De sites bieden een snelle en doelgerichte zoekfunctie waarmee kan worden gezocht op rubriek of trefwoord in het totale online-assortiment. Ook is gemakkelijk op te vragen waar de dichtstbijzijnde winkels gevestigd zijn, wat de openingstijden zijn en hoe je er kunt komen. De consument heeft de keuze om zijn artikelen thuis te laten bezorgen of in een winkel naar keuze op te halen. De bezoeker aan de Piet Klerkx- of Kwantumsite kan ook een verlanglijstje invullen dat doorgemaild kan worden naar vrienden en kennissen.

www.kwantum.nl
Op de site van deze online-discounter vindt de bezoeker uitgebreide, actuele informatie over het assortiment in onder meer vloerbedekking, gordijnen, behang en verlichting. Ook de huis-aan-huis-folder die tweewekelijks bij 5 miljoen huishoudens op de deurmat valt, is prominent op de website aanwezig. En alle artikelen die op de website worden getoond zijn ook direct aan te kopen en leverbaar. De Kwantuminterieurhulp geeft handige klustips en berekent hoeveel verf, vloerbedekking en gordijnstof nodig zijn. De bezoeker wordt de helpende hand toegestoken door Henk, die de bezoeker door de site leidt en vragen beantwoordt.

www.pietklerkx.nl
Ook op de nieuwe website van Piet Klerkx en Woonexpress is het online-assortiment meubelen en woonaccessoires enorm uitgebreid, zodat de woninginrichter niet alleen in de winkels maar ook via de website een enorme keuze biedt. Dit varieert van banken, stoelen, tafels, kasten en slaapkamers in vele woonstijlen, maar ook bijvoorbeeld spiegels, klokken, verlichting en karpetten. Met de zoekfunctie op de site kan de klant zijn keuze verder verfijnen op stijl, materiaal of prijsklasse. Piet Klerkx Meubelwereld en Slaapwereld bieden de unieke mogelijkheid om de bestelling van meubelen, online of in de winkels aangekocht, via Orderstatus te bekijken. Daarnaast vindt de bezoeker een Giftshop, waar men een cadeautje voor iemand kan bestellen en kan laten thuisbezorgen. Indien gewenst in een speciale verpakking met een persoonlijk kaartje.

www.stoutenbeek.nl en www.mondileder.nl
De sites van Stoutenbeek en Mondileder voeren de bezoeker rond in een groot assortiment design- en leren meubelen. De sites geven naast de verfijnde zoekfunctie eveneens uitgebreide achtergrondinformatie over een grote hoeveelheid merken (bijvoorbeeld Leolux, Rolf Benz en Jori) alsmede ontwerpers (bijvoorbeeld Philippe Starck en Gerard van den Berg).

Maastricht, 21 augustus 2002

Raad van Bestuur Macintosh Retail Group NV

Voor meer informatie:
ir. F.L.J. van der Plas tel: 043-3280726;
e-mail: f.van.der.plas@macintosh.nl



Macintosh Retail Group